TEST: The Sims: Medieval (PC)
Test

The Sims: Medieval (PC)

Da jeg først hørte om The Sims: Medieval trodde jeg at utviklerne rett og slett bare hadde tenkt å overføre det tradisjonelle The Sims-gameplayet til en fantasifull middelaldersetting. Spillet er imidlertid ikke noen middelalderversjon av The Sims.

I stedet får vi en merkelig sjangerblanding som riktignok bygger på det grunnleggende The Sims-konseptet, men som inkluderer så mye annet at det er vanskelig å beskrive det skikkelig.

Skap din egen middelalder-sim.
Skap din egen middelalder-sim.

En frisk ny vri

The Sims: Medieval kan skilte med en overraskende frisk ny vri på den klassiske The Sims-oppskriften, og leverer en hyggelig opplevelse med mye artig humor. De tradisjonelle The Sims-elementene har blitt strømlinjeformet og forenklet, samtidig som vi har fått inn ekstra elementer fra rollespill, eventyrspill og til og med strategispill. Det er en interessant blanding som faktisk fungerer ganske godt.

De ulike oppdragene er kanskje svært lineære, men de er også fantasifulle og fulle av morsomme sekvenser, og kombineres med det frie livssimulatorkonseptet fra de øvrige spillene i serien på en måte som skaper en opplevelse av at du har kontroll over handlingen.

Sånn kan det gå når man kaller kongen uprofesjonell.
Sånn kan det gå når man kaller kongen uprofesjonell.

Moro som varer en stund

Spillet er neppe ment som en erstatning for de «store» spillene i The Sims-serien, etter som fokuset er såpass annerledes. Jeg tror heller ikke at spillet vil holde seg moro like lenge som de mer sandkassepregede spillene i serien.

Når du først har bygd opp et kongedømme er det ikke nødvendigvis kjempefristende å begynne på nytt med nye folk, og selv om det har mange oppdrag er det uungåelig at det blir litt repetisjon neste gang du spiller. Men spillet har definitivt nok innhold til at det holder seg moro en stund, så varigheten vil jeg ikke klage over.

Gir mål og mening

Jeg tror The Sims: Medieval vil appellere både til seriens de av seriens tradisjonelle tilhengere som er ute etter noe litt annet og friskere enn en ny ekspansjon til The Sims 3. Kanskje også de som har hatt sansen for livssimulatorkonseptene i The Sims, men føler serien tradisjonelt har manglet mål og mening. Hvis det å bygge heftige nye hus er en av de viktigste årsakene til at du liker serien blir du imidlertid skuffet over The Sims: Medieval, for den muligheten får du ikke her.

Dom PC: 7/10 GODT

Finn beste pris på The Sims: Medieval i Prissøk.

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av The Sims: Medieval på Gamer.no

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen