Test

The Science of Sleep

Fargerike drømmesekvenser.
Fargerike drømmesekvenser.

Michel Gondry, mannen som regisserte og medforfattet den suksessrike "Evig solskinn i et plettfritt sinn" har skrevet og regissert en ny film som også har mange drømmesekvenser. Denne gangen er det ikke en amerikansk produksjon, men en fransk/italiensk (selv om det meste av tale er på engelsk). Den har også langt under halvparten av budsjettet til den tidligere nevnte filmen, men allikevel kan man si at den er på god vei til å bli like bra.

Sjarmerende fortelling

"The Science of Sleep" er absolutt ikke en dokumentar om søvn, som tittelen kan indikere. Filmen handler om den unge Stéphane som blir overtalt av sin mor til å flytte til Paris der han ble fortalt at han skulle tjene penger på kunsten sin. Dessverre er det eneste som venter Stéphane skuffelse. Han blir plassert i en kjedelig jobb der han føler at han ikke passer inn. Den eneste gleden i livet hans er de to forskjellige kvinnene som bor vegg i vegg.

Problemet til Stéphane er at han har en, la meg kalle det sykdom, som gjør at han ikke innser når drømmen er over. Det fører til at han gjør mye han helst ikke skulle ha gjort, og vet ikke om det. Dette blir et tydelig problem når han er interessert i en av naboene.

Lenge leve pappmasjé!
Lenge leve pappmasjé!

Hvis man skal sette denne filmen under en sjanger ville den nok gått under romantisk drama. Men det er i så fall den mest spesielle filmen jeg har sett i den sjangeren. Det handler altså om denne personen som har problemer med seg selv og så kommer det en kvinne inn i livet hans. Det høres ut som en dårlig jentefilm, men i "The Science of Sleep" er det utført på en herlig måte. Gael García Bernal passer veldig godt i rollen som Stéphane. Han klarer å spille alle sinnsstemningene som han er i, altså; en hel del. Alle de andre skuespillerne i filmen gjør også en overbevisende jobb.

Herlige drømmesekvenser

Det mest underholdende i hele filmen er drømmesekvensene. Michel Gondry har filmatisert en rekke av drømmene til hovedpersonen, og i disse sekvensene blander regissøren animasjon og vanlig film. "Animasjonen" er veldig klassisk og datafri, med papp, cellofan og andre naturlige ting. Noen av disse tingene brukes også som rekvisitter. Men det er ikke bare dette som gjør drømmesekvensene til noe man husker. De ligner også veldig på vanlige drømmer ved at de er så tilfeldige og endrer seg veldig fort.

The Science Of Sleep   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen