"The Rock" CPU i 2008

Sun Microsystems har vist stadig større interesse for x86-plattformen etter at AMD Opteron kom på markedet, men vil neppe gi opp sin Sparc-arkitektur med det første. "The Rock" vil bruke et grunnleggende nytt design som skal gi rom for store ytelsesforbedringer sammenlignet med dagens UltraSparc III.

En av de nye elementene i denne prosessoren vil være multitrådsbehandling slik at man kan eksekvere flere tråder samtidig.

En av de største konkurrentene, IBM, gikk også for kort tid siden ut og røpet fremtiden for Power-prosessoren. De første versjonene av "The Rock" vil konkurrere mot servere basert på Power6+ og Power7. "The Rock" vil etter all sannsynlighet bli basert på 65nm produksjonsteknikk.

I begynnelsen av 2006 kommer Sun og Fujitsu til å annonsere sine felles serverserier basert på "Niagara" og "Olympus". Sistenevnte kommer fra Fujitsu og representerer "high-end"-segmentet.

Ifølge Cnet sies det også at man har "Niagara 2" på tegnebrettet. Denne vil også bruke 65nm teknologi - på samme måte som "Rock". Det er foreløpig ukjent når denne lanseres, men vi kan vel gjette oss til 2007/2008 som mulige tidspunkt.

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen