Test

The Radio Dept. - Freddie and the Trojan Horse

The Radio Dept. er en undergrunnstrio fra Lund, Sverige, som ble stiftet av Elin Almered og Johan Duncanson, to gamle skolekamerater som tok bandnavnet fra en gammel bensinstasjon på Lund som hadde et stort "Radioavdelningen"-skilt hengende på veggen. Gruppa har kvittet seg med flere medlemmer opp gjennom årene, og nå har de gått fra å være et fullsatt band til å opptre live med en datamaskin som trommeslager. Om det var interne konflikter eller kunstneriske forskjeller kan man undres, men Radioavdelingen har siden 2006 fokusert kun på elektroniske trommer og synth-dominert musikk. I høst lanseres deres nye album, men allerede nå kan du få høre en smakebit i form av en heller slapp og uinteressant EP.

Radioavdelingen henter tydeligvis inspirasjon fra gateskilt.
Radioavdelingen henter tydeligvis inspirasjon fra gateskilt.

Minimalistisk pop

EP-ens cover er et grotesk foto av en for lengst død og uttørket hest, et bilde som ikke akkurat står i stil med musikken. Hvorfor gruppa valgte dette særdeles ubehagelige coveret kan man undres over, men bildet forblir på netthinnen mens musikken raser forbi. Ja, for med unntak av tittelsporet er det nettopp det den gjør, raser forbi uten å legge igjen noe mer enn en følelse av tapt tid.

EP-ens første låt, Freddie and the Trojan Horse, er en ganske behagelig låt med en fin melodi og et minneverdig refreng. Lydbildet er minimalistisk, bestående kun av diverse synth og digitale trommelyder. Vokalen er nok det mest interessante på denne skiva, den ligger langt bak og dekket av diverse vreng og andre effekter. Det hele blir faktisk veldig stilig, og man ender nok opp med å spille av denne låten et par ganger til, noe som er mer enn hva man kan si om resten av plata.

Meningsløs electronica

Låta Closing Scene er en altfor lang instrumental som består kun av akkompagnement og ingen melodi. Synthen og lydene som blir brukt er både behagelige og interessante, men man blir bare sittende og vente på når det hele skal begynne, sangen føles veldig uferdig og meningsløs. Den samme følelsen dominerer også resten av skiva, spesielt det siste sporet som er helt bak mål. Closing Scene Pt 2, som sangen heter, er for det første et dårlig forsøk på et såkalt "ghost track", det vil si det er nesten ett minutt stillhet før noe i det hele tatt begynner, og når det begynner er det bare en ren kopi av Closing Scene bare med mer noise og skurrete lyd. Jaha, kunstnerisk kan det godt være, men god musikk er det i hvert fall ikke.

Plata, som har blitt lansert og promotert som en EP, ligner mye mer på en singel, hvor tittelsporet faktisk er ganske bra, og resten er kun B-sides av langt dårligere kvalitet. Dette skulle være en smakebit på det nye albumet som kommer i november, et album undertegnede kommer til å holde seg langt unna.

Konklusjon

"Freddie and the Trojan Horse" er en forholdsvis tafatt greie med heller uinteressant musikk. Som sagt er tittelsporet en grei låt, men resten er langt under middelmådig. The Radio Dept. bør jobbe ganske intensivt om de skal klare å levere noe bra til høsten.

The Radio Dept. Freddie and the Trojan Horse   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen