Test

The Raconteurs - Consolers of the Lonely

The Raconteurs forsøker å bryte de kommersielle rutinene rundt plateutgivelser, ved å slippe "Consolers of the Lonely" nærmest som lyn fra klar himmel. Albumet fikk ingen promotering på forhånd, og kun en uke etter at albumet ble kunngjort hadde det funnet veien til butikkhyllene. Å satse på at musikken skal tale for seg selv er et dristig trekk for et såpass etablert band.

Medlemmene i The Raconteurs er tydeligvis gode venner.

The Raconteurs består for øvrig av Jack White, Brendan Benson, Jack Lawrence og Patrick Keeler. Jack White er berømt som halvparten av The White Stripes, mens Brendan Benson er langt mindre berømt som en av mange amerikanske singer/songwritere med middelmådig kommersiell suksess. De to sistnevnte bandmedlemmene er hentet fra garasjerock-bandet The Greenhornes.

Hektisk lydbilde

Benson og White deler tilsynelatende broderlig på arbeidsoppgavene på "Consolers of the Lonely", ettersom både gitarspill, vokal, låtskriving og produksjon krediteres dem begge. Albumet er oppfølgeren til "Broken Boy Soldiers" fra 2006, som kanskje huskes best for hitsingelen Steady, As She Goes.

Den hektiske stemningen rundt utgivelsen av albumet preger til en viss grad også musikken. Lydbildet er betydelig tyngre enn hva vi ble vant til på forgjengeren, og befinner seg i skjæringspunktet mellom klassisk hardrock og moderne indierock. Det er også en viss innflytelse fra americana, blues og folk, sjangere som både White og Benson er vel bevandret i. Gitarspillet har for øvrig blitt litt mer sofistikert siden sist, og det går sjelden særlig lang tid mellom hver gang Benson eller White ryker utpå med en gitarsolo.

Denne gjengen har nylig hatt noen stressende uker.
Denne gjengen har nylig hatt noen stressende uker.

Tradisjonelt preg

Bandnavnet The Raconteurs, som betyr fortellerne, kommer til sin rett på "Consolers of the Lonely". Deler av albumet er nemlig lagt opp som små historier, med eksentriske hovedpersoner og tidvis bisarre hendelsesforløp. Dette stammer nok til en viss grad fra den ovennevnte flørtingen med americana, og bidrar til å gi albumet et tradisjonelt preg, til tross for brummende gitarer og kontante trommer.

"Consolers of the Lonely" har ingen opplagte hitsingler. Salute Your Solution har riktignok blitt sluppet som singel, men den skiller seg ikke ut på samme måte som for eksempel Steady, As She Goes fra "Broken Boy Soldiers". Det er ikke dermed sagt at dette albumet er blottet for gode låter - både den enkle og kontante Consoler of the Lonely (sic), Terry Reid-coveren Rich Kid Blues og avslutningslåten Carolina Drama fortjener å nevnes.

Konklusjon

Klisjeen om "det vanskelige andrealbumet" har heldigvis ikke slått til for The Raconteurs, men det er mest fordi det første albumet deres var heller middelmådig. På Consolers of the Lonely leker White og Benson seg med sine favoritt-referanser, og resultatet er underholdende, uten å være legendarisk.

The Raconteurs Consolers of the Lonely   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen