Test

The Quiet

Tenåringsjenta Dot later som hun er stum og døv. Hun har nemlig mistet begge foreldrene sine (kreft og trafikkulykke), og den eneste måten å takle hverdagen på er en tilværelse i døvstum usynlighet. En dag flytter hun inn hos familien til den jevnaldrende cheerleaderen Nina. Nina og hennes venninner er skolens usympatiske poppisjenter. Dot er som regel sur og lei, men ganske flink til å spille piano. Dessuten har Nina og hennes far et seksuelt forhold. Oi!

Den kjekkeste gutten på skolen

"The Quiet" er ikke annet enn et sammensurium av highschool-oppkast.

Filmen begynner med en kjent setting. Dot har sin første dag på ny skole og sitter alene ved sitt bord i kantina. Ikke langt unna sitter Nina og hennes cheerleaderbande. De holder en høylytt intim jentesamtale (like, totally!) og slenger dessuten ut giftige kommentarer om skolens nye dust, Dot. Senere går Dot i ensomhet til musikkrommet og spiller litt klaver. Skolens kjekkeste gutt og stjernen på basketlaget, Connor, legger merke til henne. Synd for Ninas bestevenninne Michelle som er avstandsforelsket og vil gjøre kål på møydommen sin. Sett det før, sier du? Det tar nemlig ikke lang tid før vi er overøst med samtlige elementer fra den stereotype amerikanske highschoolfilmen.

Kan jeg betro meg til deg?

Til tross for Dots manglende sosiale aksept blir hun etterhvert jenta mange vil betro seg til. Som en skjult observatør forstår hun at uglene ganske enkelt kryr i mosen. Connor betror seg også til henne, og under en pinlig scene i skolens svømmehall (om kvelden), forteller han både om sine gjentatte masturberinger og seksuelle lyster. Så ligger de med hverandre.

Den ene intetsigende avsløringen og det andre flaue spenningsmoment halter i tospann hulter til bulter etter hverandre, helt til forløsningen (hold deg fast): skoleballet! Her nøstes det umodne rotet sammen og filmen svømmer som en skadet hund inn til land. Dot og Nina blir venner til slutt, og man lurer på hva inni granskogen man har brukt den siste halvannen time på.

Dot, jenta alle kan betro seg til.
Dot, jenta alle kan betro seg til.

Konklusjon

Annet enn kroppen til cheerleader Nina, er det ingen kvaliteter i "The Quiet". Dette er thrilleren for deg som ikke vil se film, men opprettholde et ustoppelig inntak av Grandiosa og Pringles i én time og trettito minutter. Dette er filmen med en rollebesetning som aldri fikk Hollywood-suksessen de ønsket. Dette pretensiøse oppgulpet av en ungdomsfilm prøver intenst å være en klok kommentar til menneskets løgner og innerste bekjennelser, men blir ikke annet enn en glemt kalkun, liggende til evig forråtnelse mellom sammenkrøllede snacksposer og inntørket smågodt. Det finnes heldigvis mange gode filmer i verden. "The Quiet" er ikke en av dem.

Quiet, The   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen