The Producers

"The Producers" er Mel Brooks musikal-hjertebarn. Filmen er i utgangspunktet en filmatisering av musikalen-versjonen av filmen om musikalen "Springtime for Hitler". Forvirret? Ta det med ro, selv om historien om filmen er litt kronglete, er historien i filmen ganske enkel.

Se større versjon og flere bilder
Max og Leo leier inn en avdanket nazist for å skrive manus.

Inn og ut av bransjen

Max Bialystock (Nathan Lane) er en utslitt og noe avdanket Broadway-produsent. Leo Bloom (Matthew Broderick) er en regnskapsfører med en hemmelig drøm om å bli en Broadway-produsent. Bialystock leter etter en vei ut av bransjen, mens Bloom vil inn i bransjen, og dermed møtes deres skjebner. Bloom finner ut at hvis man setter opp en kjempesvær produksjon som feiler så grundig på premieren at den blir tatt av plakaten, vil produsenten av stykket kunne stappe alle pengene som egentlig skulle gå til å dekke driftskostnader i lommen, og le hele veien til banken.Bialystock tenner på Blooms ide, og sammen prøver de å sette opp den mest katastrofale musikalen i New Yorks historie, noe som viser seg å være vanskeligere sagt enn gjort.

På sin vei møter de blant annet den avdankete Hitler-elskende skap-nazisten Franz Liebkind, som bor på et tak sammen med duene sine, som han har lært opp til å gjøre nazi-hilsen. Han han skrevet manuset til "Springtime for Hitler", en musikal om Hitlers fortreffelighet og det tredje rikes redningstokt overfor resten av verden. Bloom og Bialystock antar manuskriptet for så å levere det videre til Roger DeBris, den mest homsete regissøren av alle homsete Broadwayregissører. Under DeBris’ (fikst etternavn, eller hva?) ledelse er Bialystock og Bloom garantert at utgiftene ryker rett i været, og jo høyere utgifter, jo større gevinst for duen. Eller kanskje ikke?

Morsom og tåpelig

Se større versjon og flere bilder
Broderick imponerer på dansegulvet. Alle foto: Sony Pictures

Selvfølgelig går ikke alt som duoen håper, men i mellomtiden får publikum levert en morsom, og ekstremt tåpelig, film. "The Producers" er på ingen som helst måte hverken raffinert eller intelligent. Filmen er overstrødd av dumme poenger og tåpelige replikker, men det er også det som gjør den såpass morsom. De utrolig karikerte figurene og det hemningsløst latterlige musikal-konseptet "Springtime for Hitler" gjør at det blir rom for mye typisk Mel Brooks-humor.

"The Producers" er som sagt en musikal. Med andre ord begynner folk, når man aller minst venter det, å synge. Musikalnummerne kommer relativt hyppig, oftere enn i for eksempel "Dancer in the Dark", og er klassisk Broadway-materiale. Svære dansenummer med enorme rekvisitter og sett er dagligdags kost, og ikke minst Matthew Broderick i rollen som Leo Bloom imponerer med både sangstemme og dansetrinn. I tillegg er det tydelig at teamet bak filmen har gjort en grundig jobb med sang- og dansenumrene. De er både tette, velregisserte og godt filmet, samtidig som de på ingen som helst måte føles påklistret.

The Producers

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen