Test

The Police - The Police

Det starter med et bang. BANG. Åpningslåta "Fall Out" vil alle fordommer mot The Police til livs. Dette er ikke et puslete kosepopband, selv om Sting var og er vokalist. Nei, dette er skikkelig god rock som står som ei påle. I forbindelse med re-union turneen bandet har på terminplanen i år kommer albumet med samme navn, "The Police".

Gammel venn

The Police markerer med denne utgivelsen at de er tilbake, for fullt.
The Police markerer med denne utgivelsen at de er tilbake, for fullt.

Flere store band slipper "best of"-album. Enkelte er faktisk så overbevist om egne evner at de slipper flere. Det de fleste slike album har til felles er eimen av mimring om fortids storhet. En eim som er totalt fraværende på dobbelskiva "The Police". Riktignok inneholder de to platene alle de store sangene til bandet, men det virker ikke som en kjedelig "tjene-penger-på-gamle-hiter"-greie. Nei, låtuvalget er enkelt og greit en oppdatering på hva som skjedde mellom 1977 og 1986, de årene "The Police virkelig markerte seg på den internasjonale musikkscenen.

Heller fremtoner plata seg som en gammel venn du møter igjen etter mange år, det er spennende, om ikke direkte nødvendig, å grave rundt i fortiden for å finne ut av hvordan vedkommende har hatt det de siste årene. Ikke minst er det spennende å høre Sting på et best-of album som er totalt fraværende for alt som minner om Sting på egenhånd. Albumet dreier seg utelukkende om bragdene til The Police og veien fremover, ikke Stings fortid i bandet før han gikk solo.

Variert og bunnsolid

"Can´t Stand Losing You" er en leken og samtidig seriøs fremførelse av hvor vanskelig det kan være å elske en jente med en familie som er alt annet enn begeistra for en arbeiderklassegutt, og hvor galt det kan gå til slutt. Men vi har ikke tid til å henge med hodet. Neste låt står for tur, og "Next To You", drar oss videre med et tempo som river tak i foten og musikkmagen. Sting, Andy Summers og Stewart Copeland er likevel ikke så beinharde rockere at de ikke tørr å gi seg hen til rytmiske kjærlighetserklæringer som "Roxanne" og "Wrapped Around Your Finger".

Albumet er variert og lekent, samtidig som alle låtene holder noenlunde samme stilen. Dette er rock, samtidig som Sting og Co tillater seg å leke med reaggea-aktige toner. Men uansett som takten er hard og rett frem eller inspirert av rom og karibien er driven der. "The Police" er gjennomsyret av ett jag om å komme seg fremover, en behov for å markere at musikerne så utvilsomt står midt i livet, på høyden av sine ferdigheter. Klart nok er storhitene "Message In a Bottle", "Every Little Thing She Does Is Magic" og "Every Breath You Take" med, men det er mindre kjente sanger som "King Of Pain", "Hole In My Life" og "Bring On The Night" som gjør dette albumet.

Konklusjon

"The Police" er et elegant og samtidig beinhardt musikalsk manifest fra et band som ikke dveler i fortiden, heller leverer de en oversikt over karrieren så langt, en karriere de ikke har det minste problem med å fortsette. Sangene er lekne, med ulike inspirasjonskilder, samtidig som den kvalitetsmessige britiske rocken alltid ligger i bunn. Attpåtil er dette en utgivelse som fremhever trioen The Police, ikke Sting som soloartist. 28 sanger fordelt på to plater som skildrer en musikalsk produksjon fra rock til pop og tilbake. Helt herlig.

The Police The Police - Best Of   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen