The Pirate Bay tatt av nettet

På fremsiden av nettsiden står det nå å lese at svenske Antipiratbyrån foretok en razzia hos The Pirate Bay, og beslaglagte serverene. Det står også å lese at dette trolig er slutten for The Pirate Bay, og bakmennene ber om unnskyldning for de som har tapt penger på grunn av deres virksomhet.

The Pirate Bay har hisset på seg svært mange personer som innehar rettighetene til filene som er mulig å laste ned fra nettsiden. De har også dedikert en egen seksjon av nettsiden til å presentere såkalt trusler de har fått fra ulike selskaper, sammen med svarene de har sendt.

Men det er noe mystisk med hele opplegget. En svensk blogg siterer en IRC-logg, som sier at nettsiden er nede for oppgradering. Flere norske og svenske medier melder derimot at nettsiden er lagt ned for godt, men dette er ganske usannsynlig.

InfoSoc-direktivet, som her i Norge populært blir kallet MP3-loven, er allerede vedtatt i Sverige, og skal innføres 1. juli. Foreløpig er ikke den typen aktivitet som The Pirate Bay har drevet ikke forbudt i Sverige, og det er derfor svært usannsynlig at eierne har tatt den ned.

Noen spekulerer i om nettsiden har blitt angrepet av crackere, men dette er ikke bekreftet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen