Test

The Office - sesong 2

Da Ricky Gervais’ "The Office" rullet over skjermen for første gang i 2001, nærmest revolusjonerte den TV-komedie og distanserte seg fra velbrukt sitcom-komikk og slitt punchline-humor. Med sin dokumentariske form fremsto serien i stedet som "ufrivillig" morsom med subtilt skarpsindige studier av gjenkjennelige, menneskelige identitetskriser, sosiale kommunikasjonsvansker og den krevende kampen for anerkjennelse og respekt, først og fremst legemliggjort av hovedpersonen David Brent.

The Office på amerikansk er mer høylytt enn den britiske versjonen. Foto: NBC
The Office på amerikansk er mer høylytt enn den britiske versjonen. Foto: NBC

Innfrir

I og med at mange av de samme menneskene står bak den amerikanske versjonen, har egentlig ingenting gått tapt i konverteringen. I likhet med originalen er amerikanske "The Office" fremdeles, i sin mer løsslupne form, en særs vellykket blanding av hysterisk tragikomikk og skarpe, interessante karakterstudier. Det meste av det intelligente sosial-satiriske tilsnittet er bevart, og den lykkes langt på vei med det samme som originalen, men visse justeringer er likevel gjort for å tilpasse serien til det kanskje noe mer utålmodige amerikanske TV-publikumet.

Det man fort biter seg merke i er at dette er en mer høylytt og snakkesalig utgave, og også noe mer spektakulær og uhemmet i sin fremstilling av absurde situasjoner og bisarre karaktertrekk, noe som til tider kan gå litt på bekostning av gjenkjennelsesfaktoren og troverdigheten fra originalen. Men dette skjer uten at det egentlig legger noe demper på humorverdien i de hyppige, pinlige situasjonene. Og "The Office" er jo tross alt en komiserie.

Utsøkt persongalleri

Hovedpersonen Michael Scott (Steve Carell) er en noe mer masete utgave av David Brent, og har om mulig enda mer defekte sosiale antenner. Med en egen vri gjør han likevel en ustyrtelig morsom figur med sine mange velmenende, men akk så malplasserte og pinlige påfunn for å bedre arbeidsmiljøet og øke sin popularitet blant de ansatte.

Persongalleriet for øvrig er særs fargerikt og underholdende, fra den ego-ridende kontrollfreaken Dwight Schrute, til den mer joviale Jim Halpert, som er hjelpesløst betatt av den uskyldige og sympatiske Pam Beesly. Mye av humoren i serien ligger nettopp i disse skarpe kontrastene mellom personlighetene, samt i karakterenes ubevisste og slående eksentrisitet. Den fargerike gjengen portretteres for øvrig av en meget velvalgt rollebesetning, og samtlige skuespillere passer sine karakterer som hånd i hanske.

The Office (US) - sesong 2   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen