The OC - sesong 3

I 2003 gikk første episode av produsent Josh Schwartz sitt hjertebarn "The OC" på luften. Første sesong var en umåtelig suksess og nådde et seersnitt på nesten 10 millioner per episode. Etter at publikumsmengden tilnærmet halverte seg i sesong 3, har Fox valgt å avslutte sesong 4 tidligere enn planlagt. Siste episode av "The OC" noensinne dukker opp på TV 22. februar og avslutter dermed midt i siste sesong. Sesong 3 var med andre ord en kritisk fase i livet til serien og kanskje grunnen til at Fox nå tar serien ut av produksjon.

Livet gjennom en sukkersøt linse

Intriger i Orange County.
Intriger i Orange County.

"The OC" introduserte rikmannslivet i Orange County, California via den enkle og traumatiserte Chino-gutten Ryan Atwood, som gjennom samtlige sesonger titt og ofte befinner seg på feil sted til feil tid. Han ble adoptert av advokaten Sandy Cohen og konen Kirsten Cohen, noe som ledet ham til deres biologiske, utstøtte nerdesønn Seth – på mange måter Ryans rake motsetning. Sammen takler de livet som upopulære, prepubertale einstøinger i et overfladisk og kynisk samfunn fylt til randen med hormoner og sjekkhefter.

"The OC" er en karakterdreven serie som lett kan falle for gamle klisjeer og miste troverdigheten, men ettersom serien starter med 16 år gamle hovedroller, får vi følge ungdommene gjennom kritiske, kompliserte og emosjonelle tenåringsår; serien kan derfor spille mye på opprørske handlinger, usannsynlige konflikter og høyfrekvent bytte av kjærlighetspartnere, og likevel forholde det naturlig. Sesong 3 er spekket med dramatikk; alt fra rusproblemer og dødsfall til skolebytte, korrupsjon og selvsagt en god dose absurde forhold, og ser man tilbake på serien har den kanskje litt for desperat grepet etter seeren med overlappende intriger gjennom samtlige 25 episoder.

Mye å leve opp til

Karakterene er fortsatt stort sett de samme
Karakterene er fortsatt stort sett de samme.

Dramaserier har en lei tendens til å forsøke å overgå seg selv fra sesong til sesong. I første sesong av "The OC" startet hovedkarakterene sitt første år på high school. Det vil si at de tre første sesongen av serien i stor grad er bygget rundt livet på skolen, og dette kan til tider bli trettende. Selv om karakterene i og for seg er interessante, i tillegg til at serien stadig krydres med betydningsfulle gjesteroller, har det hele en tendens til å bli litt repetativt. "The OC"-konseptet er tidsriktig og tiltrekkende, men kvaliteten har dalt med seertallet. Likevel vil de fleste fans elske denne tredje sesongen, selv om den er en ørliten nedtur.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen