Test

The New Adventures of Old Christine: Sesong 2

Den nye serien med Julia Louis-Dreyfus i tittelrollen som Christine har måttet tåle en god del pepper, og noe ufortjent blir den fort satt opp mot "Seinfeld". Seinfeld regnes som kjent som muligens tidenes beste sitcom, og strengt talt vil enhver serie slite i en slik sammenligning. Første sesong kan kanskje kalles for en oppvarming, og nå i sesong 2 er Christine endelig varm i trøyen.

Fortsatt kaos

Situasjonen er fortsatt den samme for Christine. Tilværelsen balanseres mellom livet som alenemor, karrierekvinne og forvirret kvinne i date-jungelen. Fortsatt må hun slite med de slanke og pene mødrekonkurrentene ved sønnens skole, og ikke minst faller hun pladask for den nye læreren Mr. Harris. Dette fører naturlig nok til flere komiske og ikke minst pinlige situasjoner for Christine.

Julia Louis-Dreyfus virker mer komfortabel i sin rolle som Christine.
Julia Louis-Dreyfus virker mer komfortabel i sin rolle som Christine.

Utviklingen fra første sesong sees først og fremst i forholdet mellom nye og gamle Christine - som nå kommer mye bedre overens. Mer plass er også viet til sønnen Ritchie, som viser stadig flere merkelige sider.

Vitser på høyt nivå

Sesong 2 av "Christine" er stort sett morsom, og dermed er mye av jobben gjort. Riktig nok sliter den fremdeles med å virke skikkelig naturlig og uanstrengt, men Julia Louis-Dreyfus virker noe mer sikker i tittelrollen. Dessuten er en del av sketsjene av virkelig god kvalitet, og latteren sitter langt løsere enn i sesong 1.

Et klart minus er den stadige latterboksen i bakgrunnen fra det fiktive publikumet, denne virker (slik tendensen ofte er) til tider litt vel påtrengende, og såpass godt ute i serien er en påminnelse om når vi skal le strengt talt ikke nødvendig. På den annen side er dette langt i fra et så stort problem som det er i andre serier.

Sammen med Christine og Richie bor broren Matthew, en tam og småsløv fyr som komplimenterer Christine på en god måte. En del av Christines nervøse verbale utbrudd er av forstyrrende karakter for Matthew, dette er en kjenningsmelodi i deres forhold som garantert kommer til å vekke gjenkjennelse hos mange søskenbarn.

Denne trioen vekker jevnlig latter.
Denne trioen vekker jevnlig latter.

Univers med svakheter

Dessverre går det ikke like bra med større oppsett, og selve universet med dets rollefigurer og deres relasjoner, har sine mangler. Selve historien i hver enkelt episode er av variabel kvalitet, og kun ved sjeldne tilfeller relaterer vitsene direkte til hovedhandlingen på en god måte. Dermed blir det en lei kvalitetskurve på episodene som svinger fra det meget gode til det mer middelmådige.

I tillegg er ikke alle skuespillere helt på topp, særlig er Emily Rutherford som nye Christine litt for flink til å se forvirret ut, og halvparten av tiden ser det ut som om hun ikke helt vet hvor hun er.

Ekstramateriale

Så mye ekstra er det ikke, men for den som ikke får nok av episodene i seg selv er det bare til å glede seg over slettede scener og tabbeopptak med flere humoristiske innslag. Dessverre blir den sammenlagte spilletiden på disse svært liten. Noe skuffende er det også at det ikke finnes noen intervjuer eller lignende; en kommentar fra Louis-Dreyfus om sin nye serie hadde ikke vært å forakte.

Ellers er det gledelig å se serien i krystallklart bilde med sterke farger, noe som riktignok ikke er noe mindre enn det vi forventer i 2008.

Konklusjon

Andre sesong av "Christine" tar serien et hakk opp, og slik blir det en sitcom bedre enn gjennomsnittet, og en som skiller seg positivt ut fra jungelen av sitcoms der ute. Likevel er det fortsatt milevis opp til serier som "Seinfeld", og Christines verden blir aldri like interessant. Men de som likte sesong 1 har utvilsomt noe å se frem til, ettersom Julia Louis-Dreyfus virker mer sikker i tittelrollen, og latteren vekkes langt oftere. Alle episodene holder et rimelig høyt nivå, enkelte er til og med svært så morsomme.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen