The Matrix blir en realitet

Den amerikanske forskeren Michael McGuigan fra Brookhaven National mener det allerede om få år vil være mulig å bygge en virtuell verden i PC-en, som på samme måte som i filmen The Matrix får grensene mellom virkeligheten og den virtuelle verden til å forsvinne, ifølge New Scientist.

Petaflopper

McGuigan mener supercomputere i petaflop-klassen vil være i stand til å skape virkelighetstro grafikk i sanntid. Grafikken er den samme som vi kjenner fra dagens filmbransjen, men forskjellen er at dagens computere bruker flere timer på å beregne én enkelt scene. En petaflopp-computer kan utføre 1.000 billioner beregninger i sekundet, og Brookhaven-forskeren mener det vil gi oss denne type grafikk i sanntid.

Opplevelsen kan sammenliknes med å bevege seg i et PC-spill, hvor grafikken beregnes i sanntid avhengig av hva du gjør med karakteren din. Fordi man i spillverdenen opererer i sanntid, er det fortsatt forskjell på grafikkvaliteten i spill og film, men avstanden er blitt mindre i de senere år.

Turing-test

Nå mener altså McGuigan at forskjellen vil forsvinne helt, slik at du kan bevege deg rundt i en simulert verden som ikke kan skilles fra virkeligheten. Verdenen skal bestå den såkalt Graphics Turing Test, en visuell form av den mer kjente Turing-testen for kunstig intelligens.

I sistnevnte skal et menneske skille mellom om han eller hun kommuniserer med en maskin eller et menneske, og i den grafiske versjonen gjelder det altså å avgjøre om du befinner deg i en simulert verden eller virkeligheten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen