Test

The Longest Yard

Blant skuespillerne har du Adam Sandler ("Happy Gilmour", "Anger Management") som ser ut som han spiller i "The Longest Yawn", Chris Rock ("Dogma", "Madagascar") som hvis han vil, hoster opp en dose vittige kommentarer og Burt Reynolds. Han spilte hovedrollen Paul "Wrecking" Crewe i filmen med samme navn fra 1974. I denne filmen er det Sandler som har rollen som Crewe.

Alternativ tekst mangler
Sandler ser ut som han spiller i "the Longest Yawn". Foto: Sony Pictures

Gjennomført klisjé

Aldersgrensen er satt til 11 år, og "The Longest Yard" passer best for folk i den alderen. Filmen tar for seg et liv i amerikansk fengsel hvor fanger lever etter gateloven, og vokterne med fengselsdirektøren i spissen spiller gjennomkorrupte drittsekker. Det hele begynner med at Crewe, som er avdanka fotballstjerne i USA, ser seg lei av forholdet til sin eiersyke kone (Courtney Cox) og stikker av med bilen hennes og en sekspakning med øl.

Han ender opp i kasjotten blant USAs minst trygge forbrytere. Her blir han utsatt for de veldig urettferdige fangevokterne, hardbarka innsatte og en gjeng kriminelle transvestitter. De innsatte fremtoner som ganske sympatiske i forhold til de blodig urettferdige fangevokterne. Crewe blir tvunget av fengselsdirektøren til å stable et fangelag i amerikansk fotball på beina, som skal spille mot vokterlaget i slutten av filmen. Han får hjelp av Caretaker (Rock), som skaffer alt fra crack til cheeseburgere til de innsatte, og Nate Scarborough (Reynolds), som er gammel legende i fotballmiljøet. Sammen er de "Mean Machine", laget som først og fremst er ute etter å skade de urettferdige fangevokterne. Ender det med tap?

Morsomme folk i barnslig forening

Dette skal først og fremst være en komedie, men den er ikke spesielt morsom, foruten noen få sporadiske kommentarer fra Sandler og Rock. Historien er forutsigbar og tar stort sett for seg innsamlingen av potensielle spillere og treningen frem til kampstart. Selve kampen er en stor del av filmen.

Skuespillerprestasjonene, som utføres av fotballstjerner, wrestlere og rappere, ikke minst Nelly, er ikke overbevisende. Det fører til at variasjon i filmens karakterene er snever og senker filmopplevelsen betraktelig. I en slik type film bør karakterene spille litt på inntrykket vi har fra kjendisene fra før. I denne filmen et det utført uten særlig oppfinnsomhet og selvironi.

Dessuten passer ikke Adam Sandler helt inn i rollen som innsatt barsking. Det kan du se allerede på coveret. Han har vært så mye morsommere i eldre filmer og Chris Rock har vært mye kjappere og giftigere i replikken enn det vi får servert i denne fotballfilmen. I "The Longest Yard" er replikkene stort sett slappe og gjentagende.

The Longest Yard   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen