Test

The Helio Sequence - Keep Your Eyes Ahead

Ved mange anledninger er det både friskt og flott med modige indieartister som stadig utforsker nye sjangre og inspirasjonskilder, men ved andre anledninger igjen kan en som lytter miste helt interessen med et gjentagende ønske: Bestem dere, for dette er mest bare rot!

The Helio Sequence har ihvertfall fått til timingen på plata si.
The Helio Sequence har ihvertfall fått til timingen på plata si.

Lek med indie og elektronika

Det hjelper lite med labelen Sub Pop og trommisen til det anerkjente indiebandet Modest Mouse, dersom man som studioband helst foretrekker å dyrke en atmosfærisk, sjelesørgende og transeliknende elektronika. Sant nok er The Helio Sequence et godt liveband, men lite hjelper også dette på et produkt som skal spilles over stereoen. Det virker som om bandet er godt kjent med sin gitardrevne, relevante platesamling; her finnes toner som minner om både Coldplay, Band Of Horses, The Shins, nevnte Modest Mouse, Iron & Wine, Midlake og til og med litt U2, band som burde lyde virkelig godt i gjenklang. Kanskje også skuffer plata litt?

"Keep Your Eyes Ahead" er et eksempel på en ikke ren tilfeldighet der referanser og tekniske ferdigheter ikke kan måle seg med originalenes evne til å bringe noe eget ut av det hele. Dette er jevnt over en øvingsplate fra et nedrustet studio med tusenvis av inspirerende plateartister hengende over hodene.

Man skal likevel ikke kimse av bandets grep om bransjen, hvor deres fjerde album her kommer med god timing nå som den ene indieartisten etter den andre blir spådd som det neste store i USA. Trommeslager Benjamin Weikel er i likhet med resten av Portland-musikerne virkelig god på sitt musikalske og instrumentale vis, som tidvis glimter til med snutter, riff eller melodiøse tema som trolig har satt seg fast i hjernebarken til en mulig utgivelse. Kanskje hensikten med denne plata var å nettopp holde seg litt i bakgrunnen av all "nyskapnings"-fanatismen? Bandet lykkes delvis med små introduksjoner til pop, country og elektronika.

Tam vokalist, godt utgangspunkt

Plata åpner med Lately, som setter standarden med atmosfærisk lyd og ensidig, brutte treklanger. Her synger vokalisten brukbart, og låta er melodiøs. Sporet The Captive Mind utmerker seg som platas beste miks av pop, country og indie. I det hele tatt er første halvdel av plata den beste, der man også får med seg at bandet småflørter med sekstitalls-legender som The Beatles og åttitalls-legender som U2 for å smekke sammen en brukbar skive til å dyrke både det ene og det andre.

Det finnes glimt av storhet på
Det finnes glimt av storhet på "Keep Your Eyes Ahead".

Broken Afternoon og No Regrets er koselige "sekstitalls-viser", mens på andre spor er det kanskje litt mye forkjærlighet for cymbaler. Det hadde vært et stort pluss om vokalist Brandon Summers ikke kun hadde holdt seg som kulisse, men faktisk trådde fram til mikrofonen. Han har den samme, tynne og melankolske stemmen som vokalistene i deres referansegrupper, mens eksempelvis Chris Martin i Coldplay i tillegg legger stor vekt på å frembringe vokalens skjøre og sjelfulle særpreg. Dette gjør ikke Brandon Summers i The Helio Sequence på denne plata.

Konklusjon

"Keep Your Eyes Ahead" er ok som pop-plate, ganske sjeleløs som rockeplate, og ganske intetsigende som noe nyskapende innen den allerede overbemannede sjangeren indie.

The Helio Sequence Keep Your Eyes Ahead   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen