The Gathering reddet

Det har i løpet av de siste månedene hersket stor usikkerhet rundt The Gatherings eksistens. Arrangørene KANDU (Kreativ Norsk Dataungdom) ble presentert for et gigantisk momskrav.

Fikk fritak
Nå er det imidlertid klart at den populære datafesten likevel kan fortsette driften. Fredag vedtok Finansdepartementet at arrangørene får fritak for merverdiavgift på billettsalget. Dermed frafalles det tidligere momskravet.

Grunnlegger og arrangør av The Gathering, Vegard Skjefstad, trakk et lettelsens sukk over avgjørelsen.

- Dette betyr at fornuften har seiret. Det ville være urimelig å gjennomføre fremtidige arrangementer uten dette fritaket. Nå gir dette oss en forutsigbarhet og  vi kan ha normal drift. Vi har visst om dette lenge, og brukt unødvendig mye ressurser og tid på dette. Det er aldri ideelt å ha stor usikkerhet rundt det økonomiske. Nå slipper vi heldigvis å ha dette hengende over oss, sier Skjefstad til Teknofil.

Kulturelt og sosialt
I vedtaket fra Finansdepaertementet påpekes det at humanitære, kulturelle og sosiale tiltak skal være fritatt merverdiavgift, og her kvalifiserer definitivt The Gathering seg. I vedtaket er det gjort en helhetsvurdering, og dermed slapp arrangørene gjennom nåløyet.

- TGs hovedformål er å samle ungdom fra inn- og utland for at disse skal kunne komme sammen for å dyrke datakultur. At dataspill er å anse som kultur har regjeringen uttrykkelig uttalt i Stortingsmelding 14 (2007-2008) Dataspill. Finansdepartementet antar på denne bakgrunn at det ikke har vært lovgivers intensjon at adgangsbilletter til arrangement av denne typen skal være merverdiavgiftspliktige, heter det i vedtaket.

Dermed kan planlegging av neste års datafest fortsette som planlagt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen