Test

The Gallows - Orchestra of Wolves

Watford-kvintetten har av NME blitt kalt det beste punk-bandet siden The Clash, og de har vært på forsida av Kerrang. NME-hypen er som regel ikke fortjent, men ingen regel uten unntak. For The Gallows fortjener virkelig oppmerksomhet for sin debutplate "Orchestra of Wolves".

Tøffe hardcore-gutter fra London.
Tøffe hardcore-gutter fra London. Foto: Jessica Morris

Energisk og fengende

Det begynner med de energiske låtene "Kill the Rhytm" og "Come Friendly Bombs", før The Gallows roer det ned på noen låter samtidig som intensiteten ikke blir borte. For det er den hardtslående og energiske punk-hardcoren som er i førersetet hele plata gjennom. Britene tar med seg det beste fra Sex Pistols, At the Drive-In og JR Ewing, og blander det sammen til deres egen miks, en meget god. Foruten platas to første spor er "Rolling with the Punches" en låt som sitter som spikret etter å hørt albumet; her er The Gallows helt på høyde med JR Ewing. "Six Years" er enda mer JR Ewing-aktig, spesielt i trommepartiene i begynnelsen, og i det rolige partiet midtveis. På "Abandon Ship" er At the Drive-In-referansene klare.

Noen av låtene blir litt for enkle og melodien er ikke alltid det som står i fokus, blant annet i "In the Belly of a Shark". "Will Someone Shoot that Fucking Snake" har ikke bare en morsom tittel, men er også en låt av høy standard. Høydepunktet er likevel låta som runder av den 36 minutter lange plata, nemlig tittelsporet, som er fengende og til og med radiovennlig. Refrenget sitter som klistra på hjernen fra første gang, og med messende gitar og skrikevokal gir "The Gallows" en avsluting til 20 i stil.

Spiller på to hester

Vokalist Frank Carters hese og intense vokal kan bli litt for intens til tider, men han har likevel mange strenger å spille på. Han kan nemlig både synge hest og intensivt, men også vise sin mer myke sider ved rolig og myk sang. Og det sistnevnte gjør Watford-bandet til noe bedre enn de aller fleste band i samme sjanger. Mens andre har en tendens til å la det melodiøse forsvinne i intensitet, klarer hele bandet, ikke bare vokalisten, å spille på to hester samtidig. Melodiene er gode og sterke på de aller fleste låtene, men samtidig forsvinner ikke intensiteten og drivet i låtene.

The Gallows kan bevege seg. www.attheshow.org
The Gallows kan bevege seg. www.attheshow.org

"Orchestra of Wolves" er i det hele en meget lovende debut. Husk at JR Ewing ikke nådde toppen før "Maelstrom", så de britiske hardcore-gutta kan bli virkelig store om noen år. Albumet trengte noen runder i spilleren før det virkelig satt, men da satt da så til de grader. "Orchestra of Wolves" blir man ikke lei av med det første, og kan bli hørt om og om igjen.

Konklusjon

The Gallows har levert en strålende debut, som vil bli stående som en av årets beste utgivelser. Intensiteten og ferdighetene til bandet er det ingenting å si på. Vokalist Frank Carter gir bandet en ekstra dimensjon med vokalprestasjoner av godt merke. Melodien forsvinner svært sjelden i intensiteten og energien; bare på et par låter savner man en virkelig god melodi. Få The Gallows til Norge fort som svint!

The Gallows Orchestra of Wolves

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen