Test

The Flock

Regissør Wai-keung Lau (”Infernal Affairs”) har bevist før at han mestrer den skremmende filmsjangeren og i ”The Flock” får han god hjelp fra Richard Gere (”I`m not there”, ”Svindelen”) og Clair Danes (”Stardust”, ”Terminator 3”). Den canadiske sangeren Avril Lavinge dukker også opp i en liten rolle i denne thrilleren.

Clair Danes og Richard Gere samarbeider i
Clair Danes og Richard Gere samarbeider i "The Flock".


Å arbeide med monstre

Erroll Babbage (Richard Gere) jobber i kriminalomsorgen, hvor han drar rundt til tidligere seksualforbrytere og stiller dem spørsmål for å finne ut om de fremdeles er i stand til å utføre kriminelle handlinger. Etter alt for mange år med kontakt med menneskehetens monstre har jobben virkelig gått inn på Erroll. Nå er den i ferd med å ta helt overhånd. Hans ønske om selv å straffe de skyldige blir sterkere og sterkere samtidig som han trekker seg lengre bort fra sine venner og kolleger.

Det er 18 dager til Erroll blir avskjediget og i mellomtiden må han lære opp sin etterkommer, Allison Lowry (Clair Danes). En tenåringsjente er forsvunnet og Erroll er sikker på at det er en av hans seksualforbrytere som står bak ugjerningen. Sammen med Allison blir han dratt inn i et mørkt mareritt hvor de ikke vet hvem de kan stole på og hvor de blir vitne til de groveste forbrytelser.

Mørk og dyster thriller

”The flock” er en mørk og dyster film, og dens forbindelse til virkeligheten er til tider litt i nærmeste laget. Mennesker forsvinner daglig og vi vil ikke en gang tenke på hvilke monstre som kidnapper dem og hva de er i stand til å gjøre. Filmen tar opp seksualforbrytelser og viser på en stilfull måte hva de kan gjøre både med ofrene og med de som jobber med å forhindre forbrytelsene. Gjennom Errol får vi et innblikk i hvordan det er å hele tiden møte menneskelige monstre, og ikke minst hva det gjør med en selv.

En jente er forsvunnet. Klarer Allison å redde henne?
En jente er forsvunnet. Klarer Allison å redde henne?


Filmen er litt treg med å komme ordentlig i gang, men etter hvert som historien tilspisser seg blir den spennende og til tider nervepirrende å følge med på. "The Flock" er både interessant og skremmende, og til tider gir filmen deg grøss nedover ryggen og får deg til å snu hodet bort i avskrekkelse.

Blaffrende klipping

”The Flock” er en gjennomført film, regien er stødig, skuespillet er bra og filmen ser lekker ut. Men klippestilen ødelegger mye. Særlig begynnelsen er overdrevent ”fancy”, med blafrende klipp og gjentakelser av den minste lyd og bevegelse. Det virker som klipperen prøvde seg på en blanding mellom "NYPD-Blue" og "CSI", noe som ikke passer filmen i det hele tatt. Heldigvis avtar dette etter hvert og filmen blir til slutt seervennlig.

Konklusjon

”The Flock” er en god thriller som gir deg både spenning, underholdning og redsel. Den vil nok ikke gå inn i historiebøkene som en av de store klassikerne, men er du ute etter en god thriller kan dette være filmen for deg. En litt for fancy klippestil og en litt treg begynnelse ødelegger en del, men med det ellers stilrene utrykket og med gode skuespillere blir dette til slutt en god og spennende filmopplevelse.

The Flock   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen