Test

The Family Stone

Everett (Dermot Mulroney) er eldste sønn i familien Stone, og alles gullklump, spesielt mors. Spenningen er stor når han ikke kommer hjem alene til jul, men denne gangen har med seg sin nye kjæreste; Meredith Morton. Meredith er en typisk karrierekvinne fra New York, med mobiltelefon som piper i ett sett, dyre høyhælte sko og korrekte antrekk som matcher. Sarah Jessica Parker spiller troverdig dette tilsynelatende snerpete kvinnemennesket, som vi alle aner er annerledes enn hun fremstår.

Vanskelig første møte

Hele familien samles rundt husets mor; matriarken Sybil (Diane Keaton). Hun er egentlig en varm og svært kjærlig kvinne, men ingenting er godt nok for hennes eldste sønn. Det tar ikke lange stunden etter at Meredith ankommer før hun føler seg utenfor. Spesielt husets yngste søster Amy får sin nye "svigerinne" i halsen, og gjør alt hun kan for å gjøre livet ubehagelig for Meredith. Det oppstår til stadighet episoder hvor Meredith så gjerne vil gjøre et godt inntrykk eller delta i familiens samtaler. Hun vet rett og slett ikke når hun skal stoppe å prate. Den ellers så fattede og korrekte kvinnen føler seg fullstendig mislykket og svigerfamilien gjør sitt ytterste for å la henne fortsette å føle det slik.

I ren frustrasjon sjekker hun inn på det lokale vertshuset, og får søsteren sin Julie (Claire Danes) til å komme og støtte henne. Kjæresten Everett gjør det han kan for å få sin kritiske familie til å akseptere det valget han har tatt, men ingen føler at han har truffet den rette. Selv om han gjør det han kan, fremstår Everett litt som en dott i familiens vold. Det betyr tross alt mye for han hva de føler, og han greier dårlig å skjule det for sin utkårede.

Ring-problemer

Alternativ tekst mangler
Vil du ha den til høyre eller venstre?

Tittelen "The Family Stone" har dobbelt betydning. Familien heter Stone, men filmen dreier seg også om "familiesteinen", som er en diamantring som det er meningen eldste sønn i huset skal arve. Problemet kommer når han vil fri til Meredith, og Sybil slår seg vrang og nekter å gi den fra seg.

Ankomsten av Merediths søster Julie blir vendepunktet i filmen. Hun blir tatt imot med åpne armer av hele familien og sklir rett inn. Også Everett får sansen for sin nye svigerinne. Det er duket for intriger, pinlige stillheter og fiendtligheten Meredith møter er nesten til å ta og føle på. Man får medynk med henne, og håper at hun tar igjen.

Konklusjon

Det er en del småmorsomme episoder i filmen, men en fullverdig komedie er det imidlertid ikke. Den mangler rett og slett den store latterkula. Alikevel er dette en koselig førjulsfilm, og mange vil nok kjenne seg igjen i den nervøse stemningen når man møter svigerfamilien for første gang. Filmen inneholder mye av det en god film i denne sjangeren bør ha, som kjærlighet, forviklinger, familiehemmeligheter og en god del klisjeer. En del av dette kommer ikke som noen overraskelse, spesielt på slutten vet man litt hva man får. Men tross alt var dette en severdig film å kose seg med og for å komme i den rette juleånden.

Karakter: 5/10

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen