The Doors må punge ut

Doors-trommisen John Densmore er ikke fornøyd med hvordan resten av bandet hedrer Jim Morrisons minne.
Doors-trommisen John Densmore er ikke fornøyd med hvordan resten av bandet hedrer Jim Morrisons minne.

Tidligere i år skrev vi om The Doors keybordist Ray Manzarek og hans videre planer for The Doors. Nå ser det ut til at samme mann må ut med store pengesummer til andre som er involverte i bandet.

Problematisk rettsak

The Doors-legendene Robby Kreiger og Ray Manzarek blir nemlig nødt til å punge ut hele fem millioner dollar, som er omtrent 25 millioner norske kroner, til trommis John Densmore, foreldrene til Jim Morrison og Morrisons enke Pamela Courson etter en problematisk rettssak mellom de tidligere bandmedlemmene.

Det hele startet i 2003 ved at Densmore rettet et søksmål mot bandmedlemmene sine, hvor han hevdet de hadde brukt logoen og bandnavnet uten lov mens Manzarek og Kreiger turnerte som "The Doors of the 21st Century".

Anti-kommersiell

Densmore har kun nektet sine bandmedlemmer å bruke navnet The Doors, logoen, og endel annet fra Morrison-tiden. Musikken derimot - den får de lov til å bruke.

Trommisen er også sterkt imot at musikken skal bli brukt i kommersielle sammenhenger, noe de to andre medlemmene ikke ser ut til å bry seg nevneverdig om. Densmore bruker som argument i retten at han ville hedre Morrisons minne, siden den døde rockestjernen var spesielt imot kommersialisme av alle slag, skriver musikkavisen Rolling Stone.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen