The Devil Wears Prada

Å kalle ”The Devil Wears Prada” en jentefilm er vel neppe å gå for langt. Alle filmens ledende karakterer er av det feminine kjønn, og de fleste guttene, med et par hederlige unntak, er blitt degradert til sutrende kjærester eller venner. Filmen utspiller seg også i motemiljøet, uten at det lenger trenger si så alt for mye. Historien som fortelles er likevel meget universell, og man trenger absolutt ikke være jente for å få noe ut av ”The Devil Wears Prada”, og er du gutt kan du i verste fall får du trøste deg med alle de vakre modellene.

Se større versjon og flere bilder
"The Devil Wears Prada" byr på god kjemi mellom hovedrollene.

Utprøvd historie

Vi følger den jordnære, aspirerende journalisten Andy, i Anne Hathaways skikkelse, som i jakten på gjennombruddet, imot alle odds, får jobben som en av New Yorks største moteredaktørers personlige assistenter. Håpet er at den lille jobben skal kunne føre henne videre til drømmejobben.

Hennes nye arbeidsgiver, Miranda Priestley, mesterlig portrettert av Meryl Streep, viser seg å være iskvinnen som får en tur over en av polene til å minne om et varmt boblebad. Likevel oppstår det en rar kjemi basert på gjensidig respekt mellom de to. Dette fører også til at Andy blir stadig mer fokusert på en jobb hun egentlig aldri var interessert i, og den en gang så jordnære piken begynner å ligne mer og mer på de moteslavene hun arbeider med.

Så er spørsmålet om Andy klarer å finne tilbake til seg selv og sitt opprinnelige mål, og klarer å gjenopprette båndene med sin kjæreste og venner?

2+2=4

Det er lite direkte nytt å finne i ”The Devil Wears Prada”, og historien er like forutsigbar som den er klassisk, helt ned til det obligatoriske, dog underfokuserte, trekantdramaet og den nå utslitte karakterutviklingen til filmens protagonist. Tradisjonelt betyr heldigvis ikke nødvendigvis kjedelig, og filmen er både varm og underholdende samtidig som den har en evne til å ta en del ting på kornet.

Se større versjon og flere bilder
Meryl Streep spiller mesterlig som kald isdronning.

Filmen er også meget velspilt, og det kommer vel neppe som noen overraskelse at Meryl Streep er i en klasse for seg selv. Måten hun klarer å få sin karakter til å være et iskaldt hatobjekt, samtidig som man likevel ikke klarer la være å like henner, er rett og slett imponerende. Det er også derfor takket være de gode karakterene, og skuespillet, denne ellers tradisjonelle historien likevel får verdi, og er en veldig lett og underholdende film å se.

Den balanserte måten filmen tar for seg motebransjen er også ganske interessant, selv om den, til tross for mange likheter, neppe vil ha samme effekt som ”Wall Street” hadde på børshandel.

Konklusjon

Samlet sett er ”The Devil Wears Prada” en helt grei film å få med seg. Siden budskapet langt ifra er nytt, og ligger klistret litt lett utenpå filmen fører den neppe til noen varig ettertanke. Har du et par snaue timer å slå i hjel uten ønske om å bli preket til eller sjelelig beriket, men heller underholdt, er det å bruke dem på denne filmen langt ifra det dårligste alternativet du har.

”The Devil Wears Prada” minner på mange måter litt om en 80-talls film, både i dramaturgi og måten feelingen, dog mye mer raffinert. Filmen har mange av de samme underliggende elementene som ”Glitter” og ”Karate Kid III”, uten egentlig å være plotmessig lik. ”The Devil Wears Prada” er dog flere hakk bedre.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen