Test

The Constant Gardener

Justin (Ralph Fiennes) er diplomat ved den britiske ambassaden i Nairobi. En dag leder han en konferanse i hjemlandet og her møter han den idealistiske Tessa (Rachel Weisz). Justin faller hodestups for denne nydelige og målrettede kvinnen som ber på sine knær om å få bli med ham tilbake til Afrika. "Tess" blir med til Nairobi og deltar her i hjelpearbeid for de fattige i landet. Hun blir engasjert i kampen for bedre helsetilbud og mer medisiner til de fattige. Hennes kamp for bedre medisinsk opplysning og hennes inderlige ønske om å redde dette folket blir etter hvert en større kamp en hun kan håndtere. Hun slåss ikke bare for dette fortapte folket, hun kjemper også en kamp mot det engelske aristokratiet og den europeiske kapitalismen.

Se større versjon og flere bilder
Foto: Sandrew Metronome Norge

Drept av legemiddelindustrien

Tess blir drept som en konsekvens av at hun prøver å avsløre legemiddelindustriens grusomme utprøving av medisiner på syke og fattige afrikanere. Uten tillatelse og som en del av et Aids program tester de utsendte fra legemiddelindustrien syke, ikke bare for aids - men også for tuberkulose. De som har sykdommen blir tilbudt gratis medisiner, medisiner som ofte gir dem en raskere død en selve sykdommen.

Da Justin får vite at hans kone er drept ønsker han å gå saken etter sømmene. Han kan ikke slå seg til ro med at drapet er en tilfeldighet. Det blir etter hvert klart for ham at den kampen hans elskede kjempet, var en kamp mot hans nærmeste venner. Mot hans egne menn.

Annerledes fra Afrika

"The Constant Gardener" er en flott film. Historien blir presentert på et spennende og utradisjonelt vis. På en ikke-lineær måte begynner man her nærmere slutten, og slutter et sted i litt ut i begynnelsen. Gjennom ulike flashback får en presentert et ukronologisk puslespill hvor det blir opp til en selv å sette brikkene sammen. Artig, men det blir litt vanskelig å bli revet med her.

Basert på John Le Carrés 18. roman "Den evige gartner" viser denne filmen et nyansert bilde av et fattig og aidsrammet Afrika. Den politiske konflikten som blir tatt opp i forhold til legemiddelindustrien er interessant og skaper en spennende ramme for denne nydelige filmen.

The Constant Gardener   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen