The Cities Book – De 100 beste byene

Boka tar for seg 100 byer i hele verden. Her finner du naturligvis klassikere som Paris og San Fransisco, men også en rekke byer du kanskje aldri har hørt om, som Esfahan i Iran, eller byer du ikke hadde forventet, som Kabul i Afghanistan.

 

[object HTMLTextAreaElement]
Kabul, Afghanistan. Foto: Paula Bronstein

Hva så med Norge? Har vi fått plass i en bok som dette? Vel, ikke egentlig. Vi har ingen byer på lista over de 100 beste. Men helt på slutten av boka, lister grunnleggeren av Lonely Planet, Tony Wheeler, opp 10 av sine favorittbyer som ikke kom med på den offisielle lista. Her finner du Oslo.

Om Oslo skriver han blant annet
”Kald, konservativ og forferdelig dyr – det er vel ikke overraskende at Norges hovedstad og største by ikke kom med på topplisten. Men finn deg en varm sommerdag, og Oslo kan sjarmere deg med sine parker, travle kafeer og restauranter, store mengder utendørs skulpturer (Gustav Vigeland er det store navnet), og en fantastisk samling museer og kunstgallerier. Vikingskipmuseet er min favoritt, men båtelskere kan også besøke Kon-Tiki-museet med Thor Heyerdahls balsaflåte og Frammuseet med båten som tok Amundsen til Antarktis på han sydpolekspedisjon i 1911. Og så har det selvfølgelig blitt en slags norsk tradisjon å gå ut av et kunstmuseum med et mesterverk av Munch under armen.”

[object HTMLTextAreaElement]

De oppgir at Oslo ligger på 629m, og det høres litt rart ut på meg, siden Frognerseteren ligger på drøyt 400m. Kanskje er det toppen av Tryvannstårnet de sikter til.

Boka er trykket på godt, glanset papir, og er en flott gavebok til alle som er glade i gode fotografier, og som er glade i å reise, enten i virkeligheten eller bare i en fin bok.

Vi har ikke klart å finne boka i norske bokhandler ennå, men den dukker nok opp snart. Direkte fra Lonely Planet koster den 50 amerikanske dollar eller 30 britiske pund.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen