Test

The Attic ? Remember Tomorrow

Musikkverdenen er grusom. En kan av og til undre på om det som teller mest er kredibilitet. Har en først fått et dårlig rykte er det vanskelig å komme seg opp av gjørma og inn i det gode selskap. Duoen bak The Attic har tidligere jobbet som låtskrivere og produsenter for blant andre tenåringspopperne i A-Teens. Med andre ord sliter de med ryktet allerede fra starten av. Men det kan jo være at de er to misforståtte genier som skaper fantastisk musikk. Men det er heller tvilsomt.

Stillheten mellom sangene er best

The Attics siste album er elendig.

"Remember Tomorrow" er et makkverk fra start til slutt. De beste delene av dette produktet er de fantastiske stille partiene mellom hver sang. De er som medisin for en sterkt rystet sjel. Endelig kan en, for en kort stund, få gode tanker inn i hodet igjen. Selvsagt kan disse oasene i en usedvanlig ugjestmild musikalsk ørken ødelegges av grusomme minner fra forrige sang. Og når den endelige stillheten inntreffer etter siste sang, sitter en igjen med et håp om at dette skal en slippe å gå igjennom igjen.

Elektronisk pop er sjangeren som The Attic kan puttes inn i. Her lukter det samlebåndsproduserte instrumentalspor. Det er smørt tjukt på med billige lyder som sammen høres lite imponerende ut. Alle sangene er raske, og har klistret på noen ikke altfor imponerende vokalspor. Verken gjesteartistene eller guttene i The Attic klarer å overbevise noen med vokalprestasjonene. Skal en trekke frem noe positivt så kan det være de fire første sekundene på sangen ”Ticket to Love”, akkurat der og da er det håp om at det er en bra sang som ikke skal være helt bak mål, men på det femte sekundet er det desverre klart at det ikke blir noe høydepunkt allikevel.

Fester seg ikke til hjernen

Heldigvis er det liten sjanse for at noen skal få noen av disse sangene ”på hjernen”. De fleste har opplevd å få en irriterende sang inn i hodet som en ikke klarer å stoppe å nynne til, og det hadde vært en personlig tragedie å ta seg selv i å nynne på et av disse refrengene. Egentlig er det overraskende at hjerneklistersangene mangler, for det virker som om The Attic har prøvd å lage flere slike, men de mislykkes gang på gang.

Konklusjon

Her er det bare å holde seg borte. På "Remember Tomorrow" er det ingenting som er bra, til og med coveret er sørgelig. Det aller beste med denne platen er at det er ingen sanger der som vil komme til en radio nær deg. Årets sommerhit finnes ikke på dette albumet, og de fleste i denne verden kommer ikke til å høre noen sanger fra The Attic. Heldiggriser.

The Attic Remember Tomorrow   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen