Test

The Acoustic Verses

Det forholdsvis ukjente bandet er forholdsvis kjent i utlandet, og musikerne har bakgrunn i band som Emperor og Satyricon. De har også spilt i Kristiansandsband som Natt og Tåke og In the Woods, som hadde fortjent en bedre skjebne. Kristiansand er ikke den letteste byen å drive med musikk i, bare spør Toffen.

I ettertid har guttene holdt mang en konsert i sørlandsbyen i en rekke valører, for eksempel som Faith No More og diverse akustiske jammer. Og til slutt med Green Carnation, som for tiden er på turné i USA. De har også vunnet mange priser for tidligere utgitte album. Men da med full vreng på stemmebåndet og heavygitaren.

Forandring fryder

På "The Acoustic Verses" har Green Carnation forandret uttrykket slik at det er hørbart i mer kommersielle omgivelser. Som sagt er ikke dette musikken du henter frem hvis du skal få opp stemningen, men heller noe du setter på hvis du for eksempel er alene og skal spise frokost på en ensom hytte. Ihvertfall hvis du i tillegg har reist på hytta fordi du vil slippe unna en verden full av folk som bare vil en vondt. Det er musikk som ikke kan settes på i en hvilken som helst situasjon, og som krever litt godvilje og tid fra lytterens side.

Konseptet med å bla fra sang til sang har ingen mening og Mr. Ny Teknologi kan bare pakke sammen sakene sine. Det virker dermed som om bandet med vilje prøver å fremstå som litt sært.

Platen gir assosiasjoner til plater som Alice in Chains sin rolige men fantastiske "Sap" og "Jar of Flies", men "The Acoustic Verses" er saktens mer sørgmodig. Akustiske og plukkende gitarer dominerer lydbildet, strykere og bass fyller ut og trommene er kledelig satt litt i bakgrunnen. Vokalen er melodiøs, ekte og ofte tostemt som gjør det hele mer spennende. Ørsmå innslag av blues mot slutten friskner opp, og det hadde vært fint med flere blå innslag.

Innimellom har bandet krydret med ukjente og mystiske lyder. Ispedd godt med romklang skaper lydene stemninger som lar tankene sveve av gårde til melodien. Det hele blir ganske eventyrlig og høres mest ut som lydsporet til en middelalderfilm om krigere på vandring.

Ensomhet

Tekstene er sammenhengende og poetiske, og omhandler gjerne mørke temaer som musikken insinuerer, alt etter som du ser det. Det typiske er "If I go, I go alone" som i sangen "My greater Cause." Sangen er fantastisk fin og inkluderer flere veldige harmoniske temaer, men den varer i femten minutter. Konseptet med å bla fra sang til sang har ingen mening og Mr. Ny Teknologi kan bare pakke sammen sakene sine. Det virker dermed som om bandet med vilje prøver å fremstå som litt sært. Egentlig bare unødvendig når resten av sangene har nogenlunde normal tidsramme.

Det er stilig med variasjon og nyskaping som er tilpasset majoriteten av lyttere, men som også tilfredstiller kunstnerens ønsker og behov. Så skal det også være sagt at Green Carnation tidligere har gitt ut en plate med EN lang sang, og det er jo ganske vågalt.

Konklusjon

"The Acoustic Verses" er en nydelig og melodiøs plate, men akk så dyster. Noen lyspunkter må det gå an å ha, selv om man er sortkledd og sinna. Mer blues hadde vært kledelig, men også andre musikksjangre kunne vært representert for å lysne litt, uten at det hadde tatt brodden av hele imaget. På den andre siden er plata klart hørbar for mannen i gata i tillegg til gutta i skogen. Det er rett og slett godt nytt fra en ellers så kjedelig musikkby som Kristiansand.

Green Carnation The Acoustic Verses   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen