The24: Norsk musikkbutikk på nett


The24 blir en av de første norske nettmusikk-butikkene

Nettbutikken The24 tilbyr over 30 000 norske og utenlandske sanger fra bestselgerlistene for ti kroner per sang, som alle sammen kan lastes ned til mobiltelefonen som polyfoniske ringelyder i tillegg. Dermed er det duket for kamp om norske musikkelskere, og åpningssalven til The24 er gratis musikk til de tusen første som registrerer seg.

- Med dette tilbudet er nedlastingskrigen for alvor i gang i Norge, sier Thor-Arne Pettersen i The24.

Nettbutikker for nedlasting av musikk har vært et kontroversielt tema her til lands helt siden musikkonline.no begynte å tilby nedlasting av WMA-filer. Spesielt fordi musikken kom i et format og en kvalitet som de fleste mente var under pari. I den anledning publiserte vi her på Hardware.no en artikkel om hvordan man kunne forbigå restriksjonene i Microsoft-formatet.

Nå har både TV2 Nettavisen og The24 lansert nye nettbutikker som dekker de mest selgende platene i Norge uansett språk. Mens Tv2s musikksatsing satser på MP3-spillere og datamaskiner, har The24 bestemt seg for å satse mer på mobiltelefoner - som de tror blir fremtidens foretrukne musikkenhet.

- Vi ser for oss en iPod som du kan ringe med, sier Thor-Arne Pettersen på telefon fra London i dag. Vi startet med ringelyder for mobiltelefoner i juni i år og det har vært en brakende suksess. Så nå fortsetter vi med å tilby hele låter til alle.

Når The24 også kommer med WMA-nedlasting, er det for å fortsette å spille på musikkbehovet til mobile brukere, og de første tusen brukerne som registrerer seg hos betalingsformidleren Payex får en gratis låt på kjøpet.

- For tiden har vi 30 000 sanger, men det blir fort mange flere, sier Pettersen videre, Vi har valgt å konsentrere oss om topp 100-musikk til å begynne med, og så oppdaterer vi fortløpende.

Dersom den norske nettbutikken blir en suksess, kommer morselskapet, Music Corporate Solutions i London, til å ta det norske konseptet videre ut i Europa for å konkurrere med de store gutta. At de allerede er på plass i Norge, gir dem muligheten til å teste konseptet og å utvikle det videre, ifølge Pettersen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen