Test The Wallee M

Smart magnetdeksel til mobilen

Med dette tynne mobildekselet fester du iPhone eller Samsung Galaxy-mobiler til veggen eller på stativ.

Det finnes flere ulike typer fester som alle passer til The Wallee-dekslene til mobil eller nettbrett.
Det finnes flere ulike typer fester som alle passer til The Wallee-dekslene til mobil eller nettbrett. Foto: The Wallee

Er det noe det finnes mye av, er det mobildeksler i alle mulige mer eller mindre smakfulle varianter. Wallee M er ett av de mest praktiske vi har vært borti.

Dette er nemlig ikke bare et deksel som beskytter og er til pynt, det fungerer også som et feste som lar deg sette mobiltelefonen i stativ, henge det på veggen eller feste det i bilen. Wallee M startet som et Kickstarter-prosjekt, og det er selskapet Studio Proper som står bak. 

Svært kraftige magnetfester

Selve dekselet ser ut som et ganske vanlig mobildeksel. Det er tynt og lett og har en gummiaktig overflate. Vi syntes dekselet var behagelig å holde i, og pent å se på også. 

Et magnetfeste på kjøkkenet kan være praktisk.
Et magnetfeste på kjøkkenet kan være nyttig. Foto: The Wallee

Rosinen i pølsa er imidlertid ikke selve dekselet, men tilbehøret. Dekselet har nemlig et kryss på baksiden. Bak der befinner det seg en metallplate som gjør at dekselet kan festes med magnet til ulike typer tilbehør. Vi fikk med et bordstativ og to veggfester, men det finnes også et sugekoppfeste for montering av telefonen i bilen.

Magnetene i festene er svært kraftige neodymium-magneter, men siden det blir litt isolasjon mellom metallet i dekselet og selve festet går det greit å ta telefonen av og på festet. Det er bra – fordi magnetene er faktisk så kraftige at du virkelig må bruke makt for å få dem fra hverandre hvis du legger to veggfester for eksempel mot hverandre. Undertegnede klarte å klemme fingrene ikke bare én – men to – ganger da magnetene klappet sammen med overraskende stor kraft. Den første gangen ved et uhell, den andre gangen da jeg skulle vise en kollega hvor forsiktig man må være med disse magnetene for å unngå uhell.

Praktisk bordstativ

Denne magnetfoten er praktisk hvis du vil ha telefonen stående på skrivebordet, kjøkkenbenken eller nattbordet. .
Denne magnetfoten er praktisk hvis du vil ha telefonen stående på skrivebordet, kjøkkenbenken eller nattbordet. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Bordstativet og veggfestene må kjøpes utenom. Veggfestene selges med to stykk i hver pakke, og i likhet med selve dekselet fås de både i svart og hvitt. På fremsiden er det et kryss som passer inn i krysset på baksiden av Wallee M-dekselet. Krysset gjør at telefonen kan monteres både horisontalt og vertikalt på festet. Selve veggfestet festes til veggen med kraftig dobbeltsidig tape. Har du tapet du er redd for, bør du med andre ord finne et annet egnet underlag.

Bordstativet kalles kalles Wallee M Pivot Mini. Den er laget i aluminium og har hull for lade- og synkroniseringskabel. Den kraftige konstruksjonen gjør at stativet står forholdsvis stødig på bordet. På toppen finner du det samme magnetfestet som på veggfestene, med et kryss som lar deg feste telefonen vannrett eller loddrett.

Vi testet Wallee M for iPhone 5, men det finnes også versjoner for iPhone 4/4S, Samsung Galaxy S III, Galaxy Nexus, samt for nettbrettene iPad, iPad Mini og Google Nexus 7. Til nettbrettene finnes det en større variant av bordstativet.

Alt i alt har vi sansen for Wallee M. Dekselet beskytter mobilen godt, det ser bra ut, og det har en praktisk tilleggsfunksjon som vi ikke har sett på andre mobildeksler. 

Prisen på Wallee M for iPhone ligger på 349 kroner hos Datahandel.no, som leverte testproduktet til oss. Veggfestene koster 69 kroner for en pakke med to, mens bordstativet koster 379 kroner. Bilholderen – som vi ikke har testet – koster også 379 kroner. 

Les også:

The Wallee Wallee M   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen