TG12: Dag 1

TG12: Dag 1

The Gathering suser i gang med verdens kjappeste internettforbindelse, igjen.

Utsikt over Vikingskipet ca kl. 11:00.
Utsikt over Vikingskipet ca kl. 11.00.

Sola som skinner, snøen som glinser og evigvarende skiturer dag inn og dag ut. Dette er det folk flest forbinder med påskeferie. Folk trekker inn mot de hvitlagte, majestetiske, norske fjell og nyter den vakre sola og drikker varm kakao med familien. Men ikke alle trekker opp i høyden. For mange ungdommer og datafrelste i alle aldre handler påskeferien om det massive datarrangementet The Gathering, eller kort: TG. The Gathering har vært arrangert i en årrekke og for femtende gang i Vikingskipet, og er verdens nest største dataarrangement, eller datafest om man vil.

Istedet for å kose seg med varm kakao og pølse i brød på bålet skal i overkant av 5000 ungdommer livnære seg på taurin, nudler og mikrobølgeovnretter i lange baner. En varm fjellhytte er erstattet med Norges største ishall, og det utilgjengelige 3G-nettet er erstattet med universets kjappeste internettilkobling. Vi er tilstedet i Hamar og skal gi deg et innblikk hvordan folk flest har det på TG via daglige rapporter. I tillegg ruller vi ut artikler om hva som skjer og hva som befinner seg inne i Vikingskipet.

Kald natt

Først og fremst må vi bare beklage at vi ikke har fått publisert artikkelen for Dag 0. Grunnet tomt batteri på alle dingsebomser vi hadde medbrakt til TG12 ble det ikke mulig for oss å lage en artikkel. Uansett kan jeg oppsummere natten før TG som kald og ufyselig. Drøyt klokken 7 grytidlig morgen våknet vi, overveldet av klam luft, kulde og vond nakke. Nei, å sove i bil er ingen fornøyelig opplevelse. I hverfall ikke når en ligger nedlesst med et Corsair Obsidian 800D som legger beslag på nesten halve baksetet.

Skjer'a, bare henger og kuler'n.
Skjer'a, bare henger og kuler'n.

Motvillig trosset vi naturens kalde vrede og fikk endelig komme inn til et godt temperert Vikingskip. Det første som slo oss når man kom inn i den guddommellige varmen var en gedigen sort hval som hang ned fra taket. Et imponerende syn, tatt i betrakning at den er laget i svart plastikk tilsvarende den du finner i sorte søppelsekker.

Selvsagt er det selve størrelsen på hele sulamitten som trollbinder deg når du titter utover datamaskinhavet. På rekke og rad ser man skjermer og i bakgrunnen hører man den konstante rumlingen av alle stereoanleggene som dundrer og slår og sprer transistormusikken ut i lokalet slik at alle kan høre det.

Det ser ut til at bjørnen har våknet opp etter en lang vinter.
Det ser ut til at bjørnen har våknet opp etter en lang vinter.

En liten spassertur rundt i skipet og man finner mildt sagt mye interresant å se på. Jeg har støtt på mang en person i fabelaktige kostymer og kikket på hyller med geniale konsepter, sprudlende farger og til dels risikable monteringsløsninger. Søte små teddybjørner kjent for sine fremtredener på bilder på internettet og personer ikledd Guy Fawkes-masker er noe av det en kunne se sprade rundt på det kalde murgulvet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen