TG08: 2500 i demonstrasjonstog

I dag klokka 17:00 ble det arrangert en demonstrasjon mot at The Gathering skal betale moms. Avgjørelsen om at TG ikke er et kulturarrangement, og derfor er momspliktig, er selvsagt ikke godt mottatt. Det truer også en rekke mindre dataparties, skal alle slike arrangementer nå måtte betale moms?

På tross av to-tre minusgrader og snø på bakken var det et helt enormt oppmøte. Faktisk var det så mange som rundt 2500 i demonstrasjonstoget, med andre ord var cirka halvparten av alle deltakerne med. Det er godt å se at så mange bryr seg om TGs fremtid.

The invasion of the nerds

Mange tok oppfordringen om å lage plakater, så vi fikk se et ekstremt utvalg av plakater med en fabelaktig nerdehumor. Min personlige favoritt var "Hvor skal vi formere oss i 2009? Redd IT-Norge, fjern moms!". En god latter forlenger livet, sies det. Jeg er sikker på at jeg har fått et par ekstra leveår bare av å delta på denne demonstrasjonen.

7rym foran 2500 sinte dataentusiaster

På destinasjonsstedet i Hamar sentrum fikk vi høre hva arrangørene i KANDU og Hyperion mente om saken, i tillegg til at folkevalgte fra både Høyre og Venstre uttrykte støtte til TG. Alt til ellevill jubel og Arne-roping fra 2500 nerder.

Hva i all verden er Arne-roping, spør du kanskje. Arne-fenomenet går kort og greit ut på at én deltaker roper på Arne, deretter tar en annen deltaker over stafettpinnen og i løpet av kort tid høres det Arne-rop over hele hallen. Eller som i tilfellet med demonstrasjonstoget, over hele Hamar sentrum.

Arne har nærmest blitt TGs maskot. Det er ingen ekte person, men allikevel har vi alle et forhold til han. Hvis du vil lese mer om Arne-fenomenet, anbefaler jeg en titt på side 6 av TheNewsGathering nr. 2 (PDF-fil, 14 MB).

Se flere bilder fra den fabelaktige demonstrasjonen på neste side!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen