TG06: Extreme Edition til 6,3 GHz

Annonsør­innhold
Les hele saken »


Stoolman (foran) og Overklokk (bak) på TG i går

Stoolman (Sturla Haukebø) og Overklokk (Kjell Erik Budalen) klarte å trekke Intels siste Extreme Edition-prosessor til 6,3 GHz i natt før de etter mye feilsjekking og mange "siste forsøk" måtte konstatere at prosessoren hadde takket for seg.

Intels Pentium D 965 Extreme Edition kjører til vanlig på 3,73 GHz. Takket være et par tønner flytende nitrogen og store mengder vaselin fikk ekstremoverklokkerne frekvensen på prosessoren 2,57 GHz over spekk - og brøt galant garantien på prosessoren som vi fikk låne av Intel (vel vitende om at den kunne dø).Slik ser selve prosessorkjøleren ut

Mange forsøk - mange komponenter

For å oppnå dette brukte de mer enn to forskjellige prosessorer (Intel Pentium 955 EE, Pentium D 965 EE), tre forskjellige Asus-hovedkort (alle P5WD2-E Premium (975X), utlånt av Asus og Netshop) - og Mushkin XP Black 5300 DDR2 som Stoolman sier han tidligere har brukt på 1000 MHz (DDR) frekvens.


Enda mer flytende nitrogen

Asus har enerett på hovedkort og grafikkort på The Gathering, siden de er hovedsponsor.

De startet i fem-tiden på skjærtorsdag, etter at Stoolman hadde brukt ettermiddagen på å modde hovedkort og skjermkort. Denne prosessen gikk knirkefritt, og tok vel halvannen time.

Fra 1700 til 2200

Det ble ikke skikkelig action før Stoolman fikk besøk av Overklokk - og da kom den flytende nitrogenen frem foran de vel 50-100 fremmøte TG-deltakerne. Det ble såpass mange folk at vi måtte sette opp gjerder for at alle skulle kunne se.Mye grubling og feilsjekking...

Etter flere forsiktige forsøk med overklokking fikk de sakte lagt forholdene til rette for et skikkelig forsøk. Da de kom seg til 6,3 GHz med kune å øke FSB, og uten å ha prøvd de aller mest ekstreme voltmoddene eller spenningsøkningene, sa Stoolman;

- Det er mye takhøyde her, denne prosessoren har mye å gå på. Rett etterpå kom det første forsøket på å øke multiplieren.


Bom stille på 6,3

Men skuffelsen ble stor da det kort tid etterpå stanset helt opp - uten at noen helt forsto hvorfor. Forventningen var at prosessoren kunne gå ganske mye lenger når de begynte å jekke opp multiplikatoren.

- Prosessen med overklokking på toppnivå er vanskelig å forutse, sier Kjell Erik Budalen (Overklokk), - Og det går dessverre ikke å ta en verdensrekord på bestilling.Slik ser det ut når prosessoren er tatt ut

I går måtte vi konstatere at overklokkingen stanset før den egentlig hadde startet - selv om 6,3 GHz er godt over de vanlige brukere kan forvente under normale omstendigheter.

Overklokkingen i dag er avlyst, da tidlig testing viste at det ikke ville fungere med en førproduksjonsmodell fra Asus.

(Takk til SHG, Asus, Netshop, Posten og ikke minst Intel, som alle gjorde forsøkene mulig på hver sin måte)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen