TG06: Ekstremoverklokking fra HW


Ekstremoverklokkerne Stoolman, også kjent som Sturla Haukebø, og Overklokk, også kjent som Kjell Erik Budalen er akkurat nå i gang med et ekstremt overklokkingsforsøk ved siden av scenen på The Gathering.

Går alt som det skal klarer de å få den siste Intel-prosessoren Pentium D 965 Extreme Edition opp i over 7 GHz, ved hjelp av "cascade"-kompressorer og flere titalls liter flytende nitrogen.

Forsøket kan du se på webcam nå - og det vil panne inn og ut utover kvelden. Nøyaktig hvor lang tid det kan ta å komme seg opp til de helt store frekvensene, er vanskelig å si - men følger du med, får du kanskje med deg en ny verdensrekord.

Selve rapporten om forsøket, maskinvaren og prosessen kommer på hardware.no litt senere. :)

Oppdatering 1: Gutta klarte å få prosessoren opp i 6,3 gigahertz. Nå forberedes et nytt forsøk med et nytt hovedkort.

Oppdatering 2: Streamingen er nede for øyeblikket, og mellom 20:00 og 21:00 vil et sceneshow bli sendt (altså ikke noe overklokking). Vi er imidlertid tilbake for fullt fra 21:00 til 22:00!

Oppdatering 3: Over for denne gang - vi nådde 6,3 GHz og så takket prosessoren for seg. Dette tok det ganske lang tid å få bekreftet, mest på grunn av at alle komponentene måtte feilsjekkes individuelt og opp mot hverandre.

Oppdatering 4: Beklageligvis fikk vi problemer med hovedkortet fra Asus, og fredagens overklokkingsforsøk kunne derfor ikke gjennomføres.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen