TG05: I morgen bryter det løs

Fjorårets The Gathering ble den samme nerdefesten som den har vært de siste årene. Over 5000 personer møttes i Vikingskipet for å bedrive den ultimate påskeaktiviteten: Dataparty.

Arrangørene slet i fjor en god del med nettverket, både på grunn av utstyr som ikke dukket opp, utstyr som ikke var like godt som lovet og ikke minst på grunn av mye virus og andre uting i nettverket. I år ser det ut til at man har tatt lærdom av fjorårets problemer og man har trukket inn igjen nettverksleverandøren fra 2003: Extreme Networks.

Det er sluppet ut lite offisiell informasjon om nettverksstrukture, men i et intervju med LANparty.de løfter Vegard Skjefstad litt på sløret og avslører at nettverket vil basere seg på en ganske heftig struktur med 8 Gbit backbone og nye bordswitcher med mulighet for gigabit uplink til kjernenettverket – det er dog tvilsomt at denne muligheten vil bli brukt. Hele intervjuet kan leses her.

Ved siden av å oppgradere nettverksstrukturen en god del, har man også tatt andre forhåndsregler for at nettverket i år skal bli mer stabilt. Dette er gjort gjennom først og fremst sperre en god del nettverksporter, slik at ”søppeltrafikk” generert av virus og ormer ikke slipper gjennom og lager problemer. I år vil det for eksempel være første gangen man ikke vil kunne bedrive fildeling over SMB-protokollen (normal fildeling gjennom Windows/Samba).

Årets fest åpner dørene kl 09.00 onsdag morgen ved at moderniseringsminister Morten A. Meyer setter armbåndet på første deltager, og det hele avsluttes søndag ettermiddag etter nesten fem dager med minimalt med søvn for de fleste.

The Gathering er naturlig nok mye mer enn et nettverk som kobler sammen datamaskiner. Under samlingen vil man ha muligheter til å være med på en rekke konkurranser innenfor både demo-scenen og i en rekke spill. Det vil også holdes foredrag fra en rekke organisasjoner som for eksempel Microsoft og EFN.

Vi ser fram til en storslagen sosial samling!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen