TG05: En god begynnelse

Kvelden og natten rundt billettslippet til The Gathering har de siste årene vært en spennende opplevelse. Frustrasjonen og irritasjonen har vært til å ta og føle på for de datafrelste med nervene i høyspenn. Etter fjorårets store fiasko med totalt sammenbrudd i billettsystemet, var bestillingsrutinene totalt forandret i år.

For å minimere lasten på serveren, fikk man da billettsalget startet lørdag kveld kun utdelt et kø-nummer. Dette nummeret ble registrert til din bruker på PartyTicket.net (PTN), og når du hadde fått dette nummeret kunne du bare logge av billettsystemet og stikke ut på fest eller hva annet man ønsket på en lørdagskveld. Selve billettsalget startet på søndag. Når det ble din tur i køen, fikk du tilsendt en e-post og/eller en SMS med beskjed om at du kunne logge på billettsystemet igjen og kjøpe dine billetter. Dette måtte gjøres innen 48 timer.

Til tross for at det på forhånd var litt forvirring om hvordan dette systemet egentlig fungerte, ble årets billettsalg The Gathering det mest smertefrie undertegnede har vært med på i min TG-historie. Etter at jeg i fjor gav opp få billett etter 8,5 timer, satt jeg i år med et kø-nummer etter 17 minutter, og kunne med enkelhet kjøpe billetter da jeg på søndag stod opp.

En av de faste TG-gjengerne, Tor Sparhell, uttalte dette til Hardware.no etter billettsalget:

- Jeg er positivt overrasket over at PTN [billettsystemet, red.anm.] greide å lage et system som faktisk fungerte - slapp å sitte åtte timer i kø liksom! Men jeg er litt irritert over at salget startet så tidlig. I år startet billettsalget tidlig i desember, mot litt mer utpå nyåret de foregående årene. I tillegg var det bare en ukes varsel om dette. Hadde jo ikke engang fått begynt å tenke "TG" da jeg leste nyheten. Pleier som regel å ha litt mer tid til å organisere ting - snakke med kamerater om de vil bli med og den slags. Men totalt sett er jeg altså veldig fornøyd.

Da gleder vi oss nok en gang til en mørk påske innendørs på Hamar. Så får vi bare håpe at selve arrangementet går like smertefritt som billettsalget!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen