TG05: Dag 2: En god påske


klikk for større bilde

Når en dag begynner på The Gathering er vanskelig å si, men at det er en ny dag i 10-tiden kan man kanskje enes om. Det første mange gledet seg til var Opera Softwares foredrag på formiddagen. Skuffelsen var derfor stor da det, få minutter før det skulle begynne, ble annonsert at foredraget var avlyst på grunn av sykdom.

For de som skulle ønske seg foredrag stilte derimot EFN opp og kjørte en ny informasjonsrunde om deres syn på forslaget til ny åndsverkslov som ser ut til å gå i gjennom i Stortinget. Det samme gjorde de forøvrig også i fjor.


Tor Sparhell, som det ikke kan gå en hel TG uten at vi avbilder, var en av de som gledet seg mest til foredraget fra Opera. Han omtaler firmaet som drømmearbeidsplassen. Han fortalte undertegnede at han hadde håpet på å få snakke med folkene etter foredraget, men måtte skuffet konstatere at det ikke ble mulig.


HW.no-rekka ble i fjor en stor suksess, og i år var responsen enorm når det ble tatt initsiativ til å lage en ny rekke. Resultatet ble at rekka måtte deles over fem rader. En del av en av disse radene er bedre kjent som "Gbit-rekka @ hw.no" som vi ser avbildet over. Her har de stresset med å skaffe seg gigabit-nettverkt internt.

Personene på HW.no-rekkene er i all hovedsak brukere av HW.nos forum, samt den høyst uoffisielle IRC-kanalen #HW.no@Undernet. Dette er med andre ord ikke noe som står i HW.nos regi.


Futurama har blitt en kultserie, på tross av at den nærmest ble oversett av FOX som sendte den i USA. At karakterene i serien likevel lever videre er denne kreasjonen et godt eksempel på.


Det legges ikke skjul på at det foregår en god del piratkopiering på TG. Denne gjengen fra "The LAN" har satt opp en prosjektor som kjører reklame for den største DC-hubben på The Gathering. I skrivende øyeblikk er det omtrent 1100 brukere pålogget og det deles ca. 130 TB.

Det at så mange brukere sitter på DC betyr samtidig at arrangørene har fått rimelig orden på nettverket som i dag har fungert stort sett tilfredsstillende, med noe ustabilitet. En liten omkomfigurering rundt midnatt har gjort ting enda bedre og folk virker stort sett svært fornøyde så langt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen