TG04: Begynte med totalt kaos

I overkant av 4000 billetter var lagt ut for salg i går, og minst like mange personer forsøkte å komme inn på salgssystemet "Partyticket" samtidig. Klok av skade fra tidligere år, der forespørsler stort sett har "timet ut", hadde man i år laget et system som gjorde at alle som ville i kjøpe billett ble lagt i et køsystem. Hensikten med dette var å avlaste systemet slik at ting skulle gå glattere. Dette var utvilsomt et godt initiativ med tanke på at serverne under billettslippet tidligere år har mottat rundt 5000 forespørsler i sekundet.

Da undertegnede logget seg på for å kjøpe billetter i fjor var jeg ferdig etter ca én time. Det skulle fort vise seg at problemene i år var langt større.

Da at jeg endelig hadde klart å komme meg i køen for å kjøpe billett fikk jeg opp følgende bilde:


Jeg var plassert som nummer 581 i køen. Jaja, langt bak var det, men når hver person kun hadde mulighet til å kjøpe 5 billetter så var jeg i det minste sikret plass. Jeg regnet med en ventetid på i overkant av en time for å kunne kjøpe billettene mine. Jeg skulle da bare visst hvor feil jeg tok.


I løpet av en halvtime var jeg plassert godt over 2000 plasser bak i køen. Rask matte skulle tilsi at sjansen for nå å få billett var svært liten. I løpet av de neste par timene hoppet undertegnede frem og tilbake i køen som en pingpong-ball, og var ikke alene om problemene. Spøkene begynte fort å komme om at køfunksjonen var skrevet med en "rand()"-funksjon, mens informasjonsfolkene fra The Gathering febrilsk forsøkte å informere folk om at de ikke hadde noen anelse om hva som skjedde.

Problemene stoppet ikke her. Etter at salget hadde vart i 7,5 timer, fikk vi informasjon om at det var igjen 3500 billetter. Det vil si at man i løpet av en normal arbeidsdag hadde klart å selge unna 6-700 billetter. På forhånd hadde man beregnet å selge alle billettene på ca 45 minutter.

Klokken 02.30 i natt befant undertegnede seg på en plassering rundt 1100, og fant ut at det å hoppe til køys var det beste. Jeg klarte heldigvis å alliere meg med kamerater som var betydlig lenger frem i køen, og på den måten ble også årets billetter til The Gathering sikret. 9 timer på nett for å vente på billetter var bortkastet. Alle billettene var utsolgt litt før kl 06.00 i natt, ca 12 timer etter slippet.

Men, som alltid: Til påske er alt glemt, og 5 dager med data i tussmørket i Vikingskipet på Hamar blir som vanlig måten som vi feirer høytiden på. Arne kommer også helt sikkert til å komme, etter at vi har båret inn utstyr med gjørme til langt oppetter knærne. TG-følelsen er ikke komplett før man har hatt fullstendig kaos fram til man endelig har satt seg ned med sin PC på et bord laget av paller. Vi gleder oss likevel :-)

Oppdatering 2003.02.04: Vi ble i dag kontaktet av Event Admin på The Gathering som gjerne ville påpeke at nummeret som man fikk oppgitt ikke var nummeret som man var i køen. Dette var derimot hvor mange billetter man regnet med at ville være solgt før det var din tur. De ville også si at de tok kritikk for at dette ble for dårlig informert om på forhånd, og at de samtidig var stolte av de frivillige som brukte natten til å informere brukerne så godt de kunne på IRC.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen