TG klasker til med superbredbånd

TG klasker til med superbredbånd

Vil gruse svenske DreamHack.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nerdefesten The Gathering, også ganske enkelt kjent som TG, er et dataparty som avholdes i Hamar hvert år. Det er som en påsketradisjon å regne at ungdom med appelsin- og skismørningsallergi valfarter til Vikingskipet.

En annen greie som begynner å bli en tradisjon er å sette rekord med rask nettlinje. På den måten kan arrangørene nemlig slå svenskenes DreamHack-party, som med god margin er verdens største.

200 gigabit

I høst kunne DreamHack melde om en nettlinje på 120 Gbit/s, som på den tiden var å regne som verdens raskeste.

Nå slår TG tilbake, og kan friste med en linje på hele 200 Gbit/s under årets arrangement. I en pressemelding fra arrangørene nevnes det at Thailand, med sine 60 millioner innbyggere, til sammenligning har en internasjonal båndbredde på 158 Gbit/s. The Gathering har vanligvis i overkant av fem tusen deltakere.

– Vi kunne ikke la svenskene få lov til å yppe seg uimotsagt, og nå er ikke listen bare løftet litt. Vi har flyttet den en hel etasje, hevder informasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik.

Som et eksempel på den veldige hastigheten blir nedlasting av musikk nevnt. Hvis en sang er på fem megabyte, vil denne linja klare 5120 sanger i sekundet.

Det er Altibox, i samarbeid med Huawei og Level 3, som skal levere årets monsterlinje.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen