Texas saksøker Sony

Statsadvokaten i Texas, Greg Abbott, leverte i går inn papirene som starter søksmålet mot Sony BMG. Programvaren som kom på noen CDer levert i Texas, inneholdt rootkit-teknologi, og "forblir skjult og aktiv" etter installasjonen. Statsadvokatens kontor understreker at XCP utsatte brukerne for sikkerhetsrisiko og mulig identitetstyveri.

Sony har på sine nettsider sagt at de har kalt tilbake alle de berørte CDene, men statsadvokaten kunne så sent som søndag kjøpe CDer med XCP-beskyttelsen på i Austin, Texas. "Sony har startet en teknologisk versjon av spionering og svik av forbrukere ved å skjule hemmelige filer på deres datamaskiner," sa Abbott i en uttalelse.

Sony ønsker ikke å kommentere søksmålet, men sier at de samarbeider med statsadvokatens kontor. XCP-programvaren var installert på CDer fra 52 forskjellige artister, og det har nå dukket opp virus som benytter seg av sikkerhetshullene i beskyttelsen. Også Sonys første forsøk på å lage et avinstalleringsprogram var mislykket, siden det laget et enda større sikkerhetshull på datamaskiner.

Også Electronic Frontier Foundation, en rettighetsorganisasjon for forbrukere, saksøker Sony BMG. Dette søksmålet søker oppreisning for skader forårsaket av XCP og en lignende teknologi, kalt SunnComm MediaMax. Også denne programvaren installerer seg selv på datamaskinen, også om du velger å si nei til lisensavtalen.

Kilder: Reuters, eWeek

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen