Test

Testvinner i ny drakt

Testresultater

Nokia N93i

Positive ting Meget bra videokamera. Stor og klar skjerm. Lett å bruke. 3G, Edge og WLAN. TV-utgang. UPnP.
Negative ting Stor. Høy pris.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Nokia N93i

Positive ting Meget bra videokamera. Stor og klar skjerm. Lett å bruke. 3G, Edge og WLAN. TV-utgang. UPnP.
Negative ting Stor. Høy pris.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Vi har sett det før – Nokia lanserer en mobiltelefon, og når den begynner å nå middagshøyden kommer den i en ny versjon som heter ME (Music Edition) eller IE (Internet Edition). Da selskapet annonserte N93i var det få som hadde ventet seg så store endringer som det faktisk ble.

Og nå sitter vi her med N93i og kan sammenlikne den side ved side med N93

Bedre skjerm, dårligere taster
Og det er ganske fort gjort. N93i har fått en annerledes og tynnere skjerm med større fargedybde. Kameraoptikken er den samme, men vi har inntrykk av at nykommeren like vel tar bedre bilder enn N93.

Tastaturet er også endret, men her er vi ikke like overbevist om at endringen er til det bedre. N93i har et helt flatt tastatur som er frest ut av et stykke metall, slik vi først så det på Motorola V3 Razr. Men der stopper også likheten. Nokias versjon gir på langt nær så god tilbakemelding som Razr-tastaturet, og er heller ikke like behagelig å bruke som det store tastaturet på N93.

Uten gummi
Navigeringsknappen på siden er byttet ut med en joystick som fungerer bra. Minnekortet har fått en ny plassering og lokket som beskytter kinneporten er i plast og sitter langt bedre enn gummilokket på forløperen.

Nokia har åpenbart vært opptatt av å gjøre i-modellen slankere enn opphavet. Det går altså på bekostning av tastaturet. Totalinntrykket er like vel at vi har med en stor telefon å gjøre. Så stor, at forskjellen opp til ”gamle” N93 neppe er avgjørende for mobilvalget. Slankingen ligger først og fremst i at lokket med skjermene er blitt tynnere, mens kameradelen er like tykk som før. Samtidig er N93i en tanke bredere enn N93. 

Speilskjerm
Den utvendige skjermen er også endret fra N93 til N93i. På førstnevnte fantes en smal LCD-skjerm som ga deg den viktigste informasjonen. Nykommeren har en speilflate der skjermen ikke er synlig, men hvor tekst og symboler lyser opp når du trenger det. Skjermen på fremsiden har imidlertid fremdeles en oppløsning begrenset til 128x36 punkter . 

Hovedskjermen er derimot et hyggelig bekjentskap. Den viser 320x240 punkter(QVGA) og har høyere fargeoppløsning enn forløperen.  Skjermen er også god i sollys.

Videokongen
Denne mobilens sterkeste egenskap er unektelig videokameraet. I bra lys kan du gjøre opptak som godt kan vises på en vanlig TV. Overføringen er dessuten enkel – det følger med en kabel så du kan koble mobilen direkte til TV-apparatet. Kameraet har optikk fra Carl Zeiss med 3x optisk zoom.

Operativsystemet på N93i er Symbian med Nokias Series 60 3rd edition. Tilkobling til WLAN er gjort enklere, med en egen veileder som hjelper deg å sette opp UPnP-tjenesten i hjemmenettet. Med denne aktivert får til tilgang til filer fra andre UPnP-enheter, og du kan laste dem ned eller vise dem på kompatible enheter.

Minnkapasiteten i telefonen er på 50 MB, og det følger med et minnekort på 1GB. Telefonen støtter imidlertid kort opp til 2GB, for den som vil investere i dette. 

Program
Programvaren i N93i er så vidt vi kan se nøyaktig den samme som i N93 – det vil si at du har mulighet for å lese Office-dokumenter i en egen leser, men du kan ikke redigere dem.

Nokia N93i er en multimediedatamaskin du kan surfe nettet, lese epost på og ringe med. I tillegg kan du altså filme og ta bilder. Den støtter både Edge og 3G i tillegg til WLAN. Men den gir deg ikke den ekstra farten i mobilnettene som HSDPA vil gi i løpet av året.

Synes du N93 var for stor vil du synes det samme om denne. Kan du leve med størrelsen, og ikke minst prisen, så vil du med N93i ha en mobiltelefon du kan få mye glede av.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen