Testkjør IE9

Microsoft har lagt ut noe de kaller for "IE9 Platform Preview" – forhåndsvisning av Internet Explorer 9. Dette er en demo som ikke i utgangspunktet inneholder adresselinje, tilbakeknapp eller søkefelt. Det dreie seg kun om en visningsmotor med fungerende Javascript og grafikk, pluss noen få testsider.

Selve startsiden inneholder noen få lenker som meningen er at surferen skal bruke til å testkjøre IE9. Det finnes egen "Return to Test Drive Demos"-lenke som kan brukes til å gå tilbake til startsiden. Det er også mulig å gå tilbake til startsiden via menyvalget Page, Home.

Selv om demoen ikke har noe adressefelt, kan man legge inn en hvilken som helst nettadresse via menyvalget Page, Open. Vi foretok raske tester via Sunspider Javascript Benschmark og Acid3 Browser Test, og resultatet vi fikk viste seg å være noenlunde det samme som vises via lenkene i demoen, det vil si som Microsoft selv refererer til på startsiden av demoen. Det bør likevel presiseres at "IE9 Platform Preview" er en demo og ikke en ferdig utviklet nettleser.

Microsoft skulle i går på Mix10-konferansen, bruke denne demoen, til å demonstrere IE9 og støtte for blant annet HTML5, CSS3 og SVG2.

Microsoft skal etter planen legge ut flere slike forhåndsvisninger av IE9 før en beta lanseres. Planen er å kommunisere med utviklere via Microsoft Connect-kanalen. Microsoft forteller ikke når det er realistisk at den endelige versjonen av IE9 lanseres, men Microsoft-ekspert Mary Jo Foley tipper dette kan skje neste år.

Prøv selv

Du kan laste ned forhåndsvisningen av IE9 (Internet Explorer Platform Preview) fra ie.microsoft.com/testdrive. Denne skal kun støtte Vista og Windows 7, og ikke Windows XP.

(Kilde: Mary Jo Foley)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen