GUIDE: Testfavorittene har blitt mye billigere
Guide

Testfavorittene har blitt mye billigere

Du kan spare mange tusen på vente litt etter en produktlansering.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Her i Tek.no vurderer vi hundrevis av produkter i året. Felles for mange av de beste er at de koster både en arm og et bein hvis du skal kjøpe dem når de er helt nye. Pris er rett og slett en av de vanligste innsigelsene vi har. Og det skyldes helt enkelt at et nesten like godt produkt pleier å lure rett bak - til en vesentlig lavere pris.

Samtidig er det en kjensgjerning at mange av disse produktene synker forholdsvis raskt i pris etter å ha vært på markedet en stund. Slik blir det når alle produktene oppdateres én gang i året, og har rimelig kort tid på seg til å kjempe om din og min gunst.

Vi tar oss derfor en liten pustepause i den kokvarme sommerlufta, og samler noen av de  beste produktene vi har testet det siste året i en liste der vilkåret for å komme med er at produktet har blitt betydelig mer prisgunstig enn ved slipp.

Samsungs flaggskiptelefon

Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB

Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB

Prisendring: Fra 8800 kroner til 6300 kroner

Da Samsung slapp Galaxy S9 tidligere i år var det først og fremst prisen, og kanskje litt mangelen på nyheter sammenliknet med Galaxy S8 den kunne tas på. Hvorfor oppgradere til noe mye dyrere når lillebror er nesten like bra? Men nå har prisen sunket, og det er absolutt verdt å se på årets toppmodell fremfor fjorårets. Den er raskere, har bedre kamera og fingeravtrykksleseren på et langt mer fornuftig sted. Og nå er den altså inntil 2500 kroner billigere enn den var ved lansering, litt avhengig av hvor du kjøper. Vær obs på at den mange steder fortsatt selges til omtrent original pris.

Gå til testen av Galaxy S9 »

Kraftig prisfall på Galaxy A8

Samsung Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018)

Prisendring: Fra 5000 kroner til 3500 kroner

Galaxy A-serien pleier å ligge for tett opp til toppseriene fra Samsung ved lansering, før prisen sakte, men sikkert, synker til et mer fornuftig nivå. Det har den nå gjort for Galaxy A8 som absolutt må kunne kalles et godt kjøp til 3500 kroner. Dette er en vanntett telefon med god hastighet i menyene, flott design og meget god AMOLED-skjerm. Hvis du har ønsket deg en Galaxy A8 og sittet på gjerdet kan dette være et greit tidspunkt å handle på.

Gå til testen av Galaxy A8 »

Enkel, kjapp og stilig telefon

HTC U11 Life 32GB

HTC U11 Life 32GB

Prisendring: Fra 3300 kroner til 2500 kroner

HTCs U11 Life kostet litt i overkant da den kom, men var et tvers gjennom hyggelig bekjentskap. Den kjører rene Android-menyer rett fra Google, og har ellers HTCs gode maskinvaredesign. Telefonen er vanntett og støtter HTCs såkalte Edge Sense, der du kan klemme på den langs kantene for å fremkalle ulike funksjoner. Til 2500 kroner tar den med seg den flotte designen til et punkt der du vanligvis må lete litt for å finne de beste telefonene. Heldigvis tar U11 Life med seg de andre kvalitetene sine også. Et høyaktuelt valg om du leter etter telefoner mellom 2000 og 3000 kroner.

Gå til testen »

Sonys beste trådløse hodetelefoner

Sony WH-1000XM2

Sony WH-1000XM2

Prisendring: Fra 3700 kroner til 2600 kroner

Bose ditt og Bose datt. Det kostbare amerikanske merket må finne seg i å dele rampelyset mer enn de gjorde før. Alle jakter på de lukrative hodetelefonkundene som vil betale mange tusenlapper for trådløse hodesett. Og få har lykkes bedre enn Sony har. Med knallbra lyd og en støydemping som rivaliserer Boses får du et virkelig godt sett hodetelefoner her. Og når de samtidig har slanket prislappen med 1100 kroner siden lansering, mens de samtidige Bose-modellene fortsatt er dyre blir valget enkelt. Eventuelt vanskeligere, hvis du er Bose-fan fra før.

Gå til testen av Sony WH-1000XM2 »

Nest beste trådløse Sony

Sony WH-H900

Sony WH-H900

Prisendring: Fra 3000 til 1500 kroner

Man trenger ikke å blakke seg fullstendig for å få et godt sett hodetelefoner. Sony har ikke bare en konkurrent til markedslederen i toppen, Bose. De har også et særdeles godt sett hodetelefoner i form av WH-H900N. Dette er lillebroren til hodetelefonen du finner rett over i listen. Hovedforskjellen er litt annen, og kanskje sprekere, utforming og en noe svakere støydemping. Lydkvaliteten er fortsatt topp og det er brukervennligheten og brukskomforten også. Hvis du ikke nødvendigvis skal fly i 12 timer med hodetelefonene dine kan dette være et vel så godt valg. Og du kan nesten kjøpe to av dem til samme pris som toppmodellene. Da de såvidt snek seg under 2000-kronersmerket vant de samletesten av hodetelefoner under 2000 kroner.

Gå til samletesten »

Diger OLED med digert avslag

Philips 65POS873

Philips 65POS873

Prisendring: Fra 35 000 kroner til 23 000 kroner

Philips' OLED-TV er med god margin dyrest i denne listen. Men den har også hatt et prisfall som i seg selv ikke er langt nok unna tilstrekkelig til å handle alle de øvrige produktene; 12 000 kroner har TV-en gått ned. Og for det får du en av de aller beste TV-ene du kan kjøpe i dag. Her får du Android som smart menysystem i tillegg til fantastisk bildekvalitet og sortnivå. Ambilight-funksjonen som lyser opp veggen og får TV-en til å virke litt større enn den er er absolutt en trivelig bonus. Til denne prisen er også skjermen tilgjengelig for mange flere som vurderer ny TV i sommer enn den var da den kom.

Gå til testen av Philips 65POS873 »

Robotstøvsugeren som gir deg mest for penga

Xiaomi Mi Robot Vacuum 2

Xiaomi Mi Robot Vacuum 2

Prisendring: Fra 6000 kroner til 4300 kroner

Vi har testet en haug av robotstøvsugere, og det er enorm forskjell mellom de dårligste og de beste. Stort sett henger kvaliteten tett sammen med prisen, og du får som oftest det du betaler for. Men kinesiske Roborock S50, også kjent som Xiaomi Robot Vacuum 2, er et godt unntak.

Den gjør gulvet skinnende rent, setter seg nesten aldri fast, og navigerer seg smertefritt gjennom hele hjemmet. Da vi testet den var den kun tilgjengelig via kinesiske nettsider, noe som gjorde at prisen var på 6000 kroner. Det synes vi likevel var en god pris for en støvsuger som kunne konkurrere med konkurrentene som kostet nesten 10 000 kroner. 

Nå har prisen falt til bare 4300 kroner, noe som rett og slett gjør dette til et enda bedre kjøp enn før. 

Gå til testen av Roborock S50 her »

 

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen