Tester mobilstråling

Rekken med tester og undersøkelser som enten skal ta knekken på eller bekrefte myten om at mobiltelefoner er skadelige, begynner å bli pinlig lang. Det ser imidlertid ikke ut som om forskerne er i stand til å bli enige med hverandre.

Resultatet er at vi blir omsvermet med motstridende testresultater som varsler om kokende hjerner og cellemutering, med påfølgende mer eller mindre seriøse produkter som skal få bukt med det etter hvert så sagnomsuste strålingsproblemet.

Andre resultater igjen, konkluderer med at strålingshysteriet er rent oppspinn, og at det slett ikke er fare for liv og helbred.

Nå er det duket for en omfattende undersøkelse som skal, som så mange andre, finne det endelige svaret på helserisikoen knyttet til mobilbruk.

Denne gangen er det en britisk forskergruppe som skal undersøke til sammen en kvart million mennesker fra henholdsvis Danmark, Tyskland, Storbritannia, Sverige og Finland.

Formannen i den britiske forskningsgruppen, Lawrie Challis, mener at dette er et passende tidspunkt å bedrive strålingsforskning på. Han mener at slike sykdommer som man ofte forbinder med mobilstråling, som kreft, trenger mer enn 10 år på å utvikle seg. Hittil har ikke folk eid mobiltelefoner mer enn 7-8 år.

Dermed kan man følge opp personer som har hatt mobiltelefon lenge, og senere undersøke om det finnes et mønster i utviklingen.

Dette tyder på at det er noen år til vi får resultatene fra undersøkelsen. I mellomtiden blir det nok verken slutt på dommedagsprofetier relatert til den stadig økende bruken av mobiltelefoner eller teorier som hevder å kunne avkrefte dette.

(Kilde: Mobilsiden)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen