Tester mobil IP-telefon

Mange nordmenn har det siste året vinket farvel til den vanlige fasttelefonen og gått over til IP-telefoni. En IP-telefon fungerer akkurat som en vanlig fasttelefon, men sender samtalene dine over internett i stedet for over telenettet. Nå er dette konsepetet på vei til mobiltelefonen.

Vi skrev nylig om den nye Nokia-telefonen 6136, som har mulighet for å ringe over Wi-Fi ved hjelp av såkalt UMA-teknologi. Dette gjør deg i stand til å ringe via internett med mobiltelefonen, noe som igjen skal føre til lavere telefonregninger.

Nå har TeliaSonera, som eier Netcom og Chess, planer om å teste ut en annen IP-telefoniløsning for mobiltelefonen. Den nye teknologien kalles IMS, og vil i likhet med UMA gi deg mulighetene til å bruke mobiltelefonen din som IP-telefon. IMS er først og fremst rettet mot bedrifter, siden teknologien må implementeres i bedriftens nettverk.

I følge Teleavisen foretrekker omtrent 22 prosent å bruke mobiltelefonen på kontoret, selv om det er installert fasttelefon der. Med IMS vil mobiltelefonen koble seg til arbeidsplassens trådløse nett når du er på jobb, og bruke mobilnettet når du er utenfor kontoret. Dermed vil du bare trenge én telefon, og bedriften kan spare penger.

TeliaSonera er ikke alene om å ha IMS-planer. Telenor sier nå at de allerede har testet IMS en stund. - Vi startet testing av IMS-løsningen allerede i fjor høst for å se hvor moden teknikken er. Foreløpig er vi fornøyd med resultatene, sier forskningssjef i Telenor, Nils Flaarønning, til Digi.no.

Verken TeliaSonera eller Telenor vil si noe om når IMS blir komersielt tilgjengelig. Det er imidlertid ikke usannsynlig at vi får se teknologien i nær fremtid, siden Nokia snart kommer med mobiltelefoner som støtter UMA, som kan brukes over alt hvor du har tilgang til et trådløst nettverk. Dessuten har mobiloperatøren 3 offentliggjort at de skal forhåndsinstallere IP-telefontjensten Skype på mobiltelefoner de selger.

(Kilder: Digi.no, Teleavisen.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen