Tester bekrefter klokkesperre på 9xx

For flere måneder siden kunne hw.no rapportere om det som den gang var rykter om en komplisert overklokkingssperre på Intels nye brikkesett i 9xx-serien. Ifølge flere representanter fra hovedkortprodusentene, skulle Intel ha funnet en måte å hindre frontsidebussen i å gå raskere enn ti prosent over det som er satt fra Intel sin side. Dette har nå blitt bekreftet av blant andre Tom's Hardware Guide, som er en av mange nettsider som har testet Intels nye plattform i det siste.

FSB-sperre
Hovedkortsperren fungerer ganske enkelt ved at brikkesettene har et register over godkjente hastigheter på frontsidebussen, og nekter å synkronisere bussene på minne og prosessor dersom hastigheten på FSB er høyere enn 10 prosent. Foreløpig er frontsidebussen på Pentium 4-prosessorene på 800 "MHz", mens det ventes et nytt brikkesett med frontsidebuss på 1066 "MHz" (266x4) i løpet av tredje kvartal. Dette brikkesettet vil hete 925XE, og Intel vil gjerne sikre seg at de blir de første med støtte for 1066 FSB.

De eneste som har klart å komme seg forbi overklokkingssperren er Gigabyte og ASUS, sistnevnte har allerede annonsert brikkesett støtte for DDR2-600 - 33 megahertz lavere enn DDR2-667 som blir standard på 925XE. Løsningene som selskapene bruker for å gi kontroll over klokken på frontsidebussen tilbake til BIOS-en blir vernet som statshemmeligheter, og det er lite sannsynlig at mindre hovedkortprodusenter med færre ressurser vil klare å oppnå det samme.

Tester, tester, tester
Ellers ser det ut som om brikkesettene og LGA775-prosessorene som sammen utgjør Intels nye plattform har fått en rimelig laber mottakelse blant nettets største testsider. Selv om de mange nye egenskapene og den tette integreringen av funksjoner og nye teknologier gjør plattformen spennende for de de fleste, virker det som om anmelderne gjesper i kor når det kommer til ytelsen.

Les testene her:


Listen er samlet av snorreh

Hardware.no sin test av Intels nye plattform er under utarbeidelse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen