Tester ut selvlysende veimerking
Teknofil
(Bilde: Studio Roosegaarde)

Tester ut selvlysende veimerking

Nå skal også motorveiene bli «smarte».

Nederlandske Studio Roosegaarde synes det er på tide med "smart-motorveier". Designer Daan Roosegaarde har derfor tenkt ut flere løsninger som han har lyst til å prøve ut i den virkelige verden.

Nå har myndighetene i byen Oss gitt ham 500 meter med boltreplass til å teste ut selvlysende veimerking, skriver Wired.com. Et selvlysende stoff er blandet inn i malingen som brukes til veimerking, slik at det lyser når det blir mørkt. I denne tweeten ser du hvordan prøveprosjektet ser ut:

 

Imidlertid er dette kun en liten del av Roosegaardes plan for sin "Smart Highway"-løsning. Designeren ser for seg maling som viser ulike mønstre på veien, avhengig av hvor glatt eller kaldt det er. Videre tenker han at det vil være energibesparende at veilysene på mange strekninger kun skrur seg på når det faktisk er biler på veien, noe som også kan brukes til å regulere hastigheten på kveldstid. Se hvordan i denne videoen:

 

Den største utfrodringen, ifølge Roosegaarde er visstnok å få godkjent sine prosjekter av veimyndigheter. Han ønsker seg nemlig mer vei for å kunne eksperimentere seg frem til flere løsninger for fremtidens motorvei.

En SMS bak rattet stjeler 23 sekunder av oppmerksomheten din, viser ny undersøkelse:
Så farlig er det å bruke mobilen i bilen

(Kilder: Wired.com, Studio Roosegaarde)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen