Testbilder av Ricoh GX100 på nett

LetsGoDigitals utsendte medarbeider har valgt å legge turen til Keukenhof, verdens største blomsterhage, for å teste en pre-produksjonsmodell av Ricoh Caplio GX100 som vi skrev om for litt siden. Kameraet virker svært spennende på papiret, og disse bildene er første mulighet til å se om det holder mål også med hensyn til bildekvaliteten.

Det er selvsagt viktig å huske på at det her dreier seg om en pre-produksjonsmodell, og dermed ikke et kamera der bildekvalitet, støyegenskaper og så videre er optimalisert, men en viss pekepinn vil nok testbildene gi likevel - ellers ville Ricoh garantert ikke gitt LetsGoDigital grønt lys til å publisere bildene.

Faksimile fra LetsGoDigital.org
Faksimile fra LetsGoDigital.org

Testbildene er etter alt å dømme tatt i meget sterkt lys, men det er likevel mørke felter som kan brukes til å bedømme støyegenskapene til kameraet. Såvidt vi kan se ut i fra dette er støyen absolutt under kontroll, og støy ser ikke ut til å vise seg i vesentlig grad før på 400 ISO, og selv der er den absolutt akseptabel. På 800 ISO er det betraktelig mer støy å spore, men også den er akseptabel og bildene er så desidert brukbare. På 1600 ISO mister man en god del detaljer, men selv om støyen her er tydelig, så er det tydelig at støyfjerningen gjør jobben sin, samtidig som den ikke er alt for aggressiv. Støyen her er rimelig "finkornet", noe som gir en langt mer estetisk effekt enn støy som smøres ut i større flekker.

Skarphet og detaljgjengivelse er vanskeligere å bedømme ut fra disse bildene, men med litt nærgående pikseltitting kommer vi frem til at skarpheten er bra i det store og hele på makrobildene, selv om detaljer på større avstand i det første bildet synes til en viss grad å gli sammen. Det er uvisst hva dette kan skyldes, og det er ikke sikkert kameraet kan lastes for dette. Støyfjerningen er neppe skyldig i dette tilfellet, for den ser ikke ut til å være aggressiv nok til å ha denne effekten. Vind og litt lang lukkertid er en mulighet, og i så tilfelle er feilen fotografens - ikke kameraet.

Dynamisk omfang ser godkjent ut, basert på disse bildene, men det er vanskelig å si noe definitivt uten litt mer nøyaktige målinger. Likevel, det er bra tegning i skyggene, selv om høylysene i enkelte bilder synes utbrent. I det store og hele må vi si at dette lover godt, og vi gleder oss til å teste kameraet selv.

Hos LetsGoDigital kan du laste ned bildene og ta en titt selv.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen