Test

Test: VK Mobile 2000

Testresultater

VK Mobile 2000

Positive ting Liten, lett og lekker
Negative ting Bare på svenks og engelsk, få funksjoner
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5

Testresultater

VK Mobile 2000

Positive ting Liten, lett og lekker
Negative ting Bare på svenks og engelsk, få funksjoner
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5
I januar fikk stiftet vi for første gang bekjentskap med VK2000. I mars gjenoppfrisket vi det, i håp om at bekjentskapet kunne utvikle seg til noe mer langvarig. Nå er den her – den fjærlette, sylslanke mobiltelefonen fra VK Mobile.

Med mål på 49,9 x 89,9 x 8,8 millimeter og en vekt på 48 gram er dette trolig verdens aller minste mobiltelefon. Samsung har riktignok klart å slå VK på tykkelse, men totalt sett har vi aldri sett eller kjent noe så lite før.

Ekte?
Den første reaksjonen da en tiåring plukket opp telefonen var at dette måtte være en leketelefon. Ikke hadde den ”orntlie knapper”, og utseendet minnet ikke om andre telefoner hun hadde sett.

Vi må nok si oss enige med tiåringen – VK2000 ser ut som en liten leketelefon eller kanskje en enkel kalkulator. Men nettopp det gjør at nerdehjertet banker litt ekstra for akkurat VK2000.

Den er nemlig slett ingen leke, og har opp til flere bruksområder.

Enkel
Det er liten tvil om at størrelse går på bekostning av andre ting. Under panseret på VK2000 er det verken funnet plass til kamera, MP3-spiller eller teknologi som EDGE eller 3G. De som tippet at VK2000 er en enkel telefon har helt rett.

Også menyene er enkle, men ettersom telefonen ikke er fullspekket med de nyeste og hippeste tilleggsfunksjonene holder det med seks underkategorier i menyen.

Under planlegging finner du blant annet funksjoner som kalender, klokkealarm, kalkulator og stoppeklokke, mens du på underholdning selvsagt har en egen WAP-leser og et spill.

Smått
Skjermen er et av minusene på VK2000. Det er klart det begrenser seg hvor mye skjerm det er plass til på en kredittkortstor mobiltelefon, men også kvaliteten på skjermen kunne med fordel vært bedre.

Vi gir allikevel et pluss for at menyene kommer godt frem, til tross for størrelsen.

Tastene ser som nevnt ikke helt ut som ordentlige knapper, men i bruk er de faktisk overraskende gode. Det vil si i alle fall for oss med små fingre og lange negler. Talltastene har grei størrelse, men hurtigtastene til melding, WAP-leser, innstillinger og planlegging er mikroskopisk store. Har du litt klumpete fingre eller kortklipte negler bør du derfor vurdere å utstyre deg selv med en trykkepinne.

Inte sjuk...

Bara svensk! Modellen vi har fått tak i har verken norske menyer eller norsk ordbok. Men etter å ha vokst opp på svenskegrensen, er det bare morsomt å friske opp det gamle nabospråket. Brightpoint, som har tatt inn VK2000 til Norge vurderer å ta inn et parti med norske menyer og ordbok, men valgte å ta inn et parti med svensk og engelsk først for å dekke etterspørselen. Kan du ikke svensk, må du inntil videre innfinne deg med å skrive uten ordbok.

Når det er sagt, fungerer telefonen utmerket til å skrive tekstmeldinger. Både med og uten T9 aktivert er det enkelt å forfatte meldinger til venner og kjente. Vi klapper i hendene over stor bokstav etter punktum, og at to .. blir til :) – og ler av mottakerne som ikke skjønner den krokete svensken vi skriver.

Du kan lagre opp til 4000 kontakter på telefonen, så når meldingen er ferdigskrevet er det godt å ha søkefunksjoner for å finne nettopp den mottakeren meldingen var tiltenkt.

Bærestropp

På høyre side av telefonen finner du en mikroskopisk USB-kontakt som brukes til blant annet lading av telefonen. Du kan også velge å koble det medfølgende hodesettet til den samme kontakten når du snakker i telefonen. Hodesettet består av en reim du kan ha hengende rundt halsen, slik at du kan bære med deg telefonen uten å tenke på lommer, vesker og den slags.

Dessverre har vi, selv etter noen timers intens leting, ikke klart å finne noe sted å feste telefonen til den medfølgende bærestroppen, og da kan det i og for seg være det samme med hele hodesettet. Vi gir pluss for god lyd, men må gi et stort minus for at det ikke finnes noen festeanordning mellom telefon og hodesett.

Artig nummer-to-mobil

Vi har allerede avgjort at VK2000 ikke er en spesielt avansert telefon. Den har ikke støtte for MP3-ringetoner, og de ringetonene som følger med høres falske og skingrende ut. Vi holder oss til den helt enkle ring-ring, og unngår dermed retro-følelsen som vekkes av Tyrkisk marsj og Til Elise.

Vi deler målgruppen for denne telefonen beint i to. Dette er prikken over i’en for nybegynnere som vil ha en liten – bitteliten – mobiltelefon som kan ringe og sende tekstmeldinger.

I den andre gruppen finner vi deg som allerede har en smartmobil eller en annen avansert multimediemobil, men har lyst på en ekstra telefon å ha med deg når du ikke trenger å ha med deg kontoret, fotoalbumet og musikksamlingen på tur.

På grunn av språkforvirring gir vi VK2000 karakteren tre for nordmenn og fire for nordmenn med svenske venner...

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen