Test: Viasat over alt

Test: Viasat over alt

Viasat har samarbeidet med Sling Media, og kan tilby en liten medieserver til å plassere i hjemmet. Boksen inneholder en TV-tuner, i tillegg til at den har tre innganger for ulike TV-kilder (eller radio, om du ønsker det).

Selve boksen er ikke avhengig av at du har mottaker fra Viasat. Men avtalen Viasat har gått inn på betyr at Sling Media har skreddersydd brukergrensesnittet til mottakerne fra Viasat. Det betyr at du får nøyaktig samme fjernkontroll på PC-skjermen som du har til Viasat-mottakeren din.
Til Internett
Ved å koble boksen mellom mottakeren og TV-en kan du sende TV-signalet ut på Internett. Så plukker du det ned igjen med programvaren Sling Player, som du installerer på en PC. Med Sling Player på en bærbar PC kan du reise land og strand rundt uten å måtte forlate favorittkanalene dine. Der det finnes Internett-tilgang kan du også se TV. Dessuten kan du ta opp programmer for å se dem senere, enten hjemme eller via Sling Player. Du får også tilgang til EPG, tekst-tv og alt det andre du kjenner fra før.

Slingplayer sender ikke bare signaer ut på Internett – du har også en returkanal som gjør at du kan sitte på PC-en og skifte kanal på mottakeren hjemme i stua. TV-apparatet behøver ikke å stå på. Boksen har innebygget tuner så du kan koble til en helt vanlig antenne og følge sendingene via nettet. Forutsetningen er selvsagt at du også kobler Sling Box til et nettverk med Internett-tilgang. Det er ikke noe trådløs tilknytning til boksen, men dette kan løses med en WiFi-adapter. 

Deling
Viasat har selvsagt ikke til hensikt å gjøre det lett for pirater, og det er derfor ikke mulig for mer enn en PC om gangen å koble seg til Slingbox-en. Du kan med andre ord ikke sette boksen opp som en server og dele ut tilgangen. Du kan selvsagt gi tilgang for andre når du selv ikke skal se på TV. 

Om du setter en gjest som bruker kan du når som helst kapre linjen tilbake ved å bruke administratorpassordet. 

På mobiltelefonen
Noe av det mest spennede med Slingbox fant vi på de amerikanske nettsidene. Her lastet vi ned Sling Player for Pocket PC og til Windows Smartphone. Vi kjørte programmet på en HTC 3300 uten 3G, og med WLAN avskrudd.

Bildekvaliteten med EDGE ble overraskende god, og bedre enn det NRK og TV2 tilbyr til 3G-abonnenter. 

Porter
Å sette opp Sling Box kan imidlertid by på visse problemer. Du må nemlig sette port-ruting i bredbåndsrouteren for å få tilgang til boksen fra utsiden av hjemmenettverket. En enkel forklaring på hvordan du gjør dette finner du på www.portforwarding.com. Her velger du din router og apparatet du vil rute til, i dette tilfellet Slingbox.

Boksen har sin egen ID som du registrerer på nettet. Deretter vil du kunne finne igjen din slingbox også om du mangler statisk IP-adresse på hjemmenettet. Boksen forteller nemlig hvor den befinner seg, og en sentral server registrerer hvilken IP-adresse den har.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen