Test

Test: Telenor musikkbutikk på mobilen

Telenor har et musikkarkiv på 450.000 låter. Så langt har 10.000 mobilkunder kjøpt musikk fra selskapets mobile platesjappe. I snitt har disse brukerne lastet ned 2,75 låter.

Looking for trouble?
Nå kan det være flere grunner til at Telenors nettbutikk ikke har hatt større suksess så langt. Ved siden av at mange velger å piratkopiere musikk, så har også selve Telenor-løsningen sine svakheter. For det første må telefonen ha 3G eller EDGE. Men det er slett ikke sikkert at det er nok Blant annet fikk vi beskjed om at vår avanserte 3G PDA-mobil med plass til 10.000 låter ikke hadde støtte for tjenesten (Windows Mobile).

Et forsøk på å laste ned musikken til Nokias musikkmobil N91 ga samme nedslående resultat.

Med musikkmobilen W900 kom vi så langt som til at vi fikk bestilt og betalt for musikken. Vi fikk bare ikke lastet den ned. Uansett hvilke tilkoblingsinnstillinger vi valgte ville telefonen ikke lagre Maria Menas låt ”You’re the only one”.

Så måtte vi ty til Nokia N70 – en mobiltelefon vi kan lese oss til at Telenor selv har brukt, ettersom de forteller om problemer med automatisk lagring av nedlastet musikk til enkelte eksemplarer av denne mobiltelefonen.

Mobilbytte
Og nå fungerte det greit. Nedlastingen tok riktig nok godt over et minutt, til tross for 3G-dekning og en fil som er komprimert helt ned til 1,5 MB. Filen vi mottok er i AAC-format og kan bare spilles av på mobiltelefonen den er lastet ned til. Bytter du mobil innen 01.01.2008 kan du imidlertid laste ned samme melodi inntil 3 ganger. Forutsetningen er at du beholder telefonnummeret.

Totalt sett er det ikke mange grunner til at Telenors musikkbutikk skal bli noen suksess. Mobiltelefoner med nettlesere (og det har de fleste) vil kunne laste ned langt billigere musikk med færre begrensninger fra andre musikktjenester. Dessuten er en pris på 15 kroner så stiv at de som har mulighet for det nok fortsatt vil la seg friste til ulovlig nedlasting fra fildelingstjenester på Internett.

Den eneste umiddelbare fordelen vi kan se er tilgjengeligheten til tjenesten. Nettbutikken til Telenor er bare noen tastetrykk unna, og om du brenner etter å høre en spesiell låt med det samme kan løsningen være grei å ty til. Det finnes faktisk de som betaler 18 kroner for en halvliter Cola på bensinstasjonen, selv om lavprisbutikken vegg i vegg er åpen. Men det store flertallet velger åpenbart å gå til han som står i bakgården og deler ut gratis tjuvgods ...

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen