Test

Test: Sony NWZ-X1050

Testresultater

Sony NWZ-X1050

Positive ting Meget god lyd, bra design, gode øreplugger, brukervennlig, OLED-skjerm
Negative ting Dårlig nettleser, knotete inntasting i nettleser og YouTube.0

Testresultater

Sony NWZ-X1050

Positive ting Meget god lyd, bra design, gode øreplugger, brukervennlig, OLED-skjerm
Negative ting Dårlig nettleser, knotete inntasting i nettleser og YouTube.0
På den ene eller andre måten har de fleste av oss et forhold til musikk. For mange er CD-spillerens tid over, og stadig flere laster ned favorittplater og artister i form av musikkfiler. Disse filene kan avspilles i mange forskjellige enheter, for eksempel PC, mobil eller en MP3-spiller.

Vi har testet Sonys NWZ-X1050, som er en kompakt MP3-spiller med touchskjerm, innebygget WiFi, som også gir andre muligheter utover å spille av musikk, filmer eller bilder. Denne spilleren byr på knallgod lyd – og er enkel og forstålig i bruk.

I esken
NWZ-X1050s eske inneholder det aller meste du trenger til en MP3-spiller. Bruksanvisninger på flere språk (ikke nordisk)-, adapter for bruk på fly (fra en jackplugg til to), overgang fra MP3-spillern til stereojack, PC-kabel og øreplugger med utbyttbare gummipropper i forskjellige størrelser.

Spilleren lades opp via PC-kabelen som medfølger, på lik linje som for eksempel iPod. Det medfølger også en CD med programvare, som er enkel å installere. Noe vi spesielt likte med programvaren var funksjonen der du får opp et lite vindu, så er det bare å trekke over musikk, bilder eller filmer du vil lagre på spilleren.

(Artikkelen fortsetter)


Design og brukervennlighet
MP3-spilleren fra Sony fremstår som velbygd og kompakt, og vil liker spesielt den litt ruglete overflaten på siden av spilleren, som gjør den god å holde i. OLED-skjermen på spilleren er også skarp og tydelig, og responderer presist og raskt, på samme nivå som for eksempel en iPod Touch. Spilleren har noen få knapper, deriblant en Hold-knapp, play, track/spoling frem og tilbake, noise canceling og volum. På fremsiden av spilleren finer vi en Home-knapp, som fungerer på samme måte som hos en iPod Touch/iPhone .

Menyen på denne spilleren er enkelt og logisk oppbygd, og er ikke helt ulik Apples løsning. På startsiden finner du blant annet avspilling av musikk, video eller bilder, FM-radio, YouTube og en nettleser for å nevne noe. Spilleren har WiFi innebygget, men vi syns både nettleseren og til dels YouTube-applikasjonen er noe tungvint å bruke.

Når du spiller av for eksempel musikk får du en oversiktlig og snerten grafikk, der blant annet albumbilder vises i bakgrunnen, og du nederst i skjermbildet har flere valgmuligheter. Du kan blant annet søke etter sanger eller artister kategorisk og bla i albumbilder på samme måte som på en iPod Touch.

(Artikkelen fortsetter)


Lydkvalitet

En av de store overraskelsene ved denne spilleren er lydkvaliteten. Den er veldig gjennomført, der de medfølgende øreproppene gjør en god jobb med å formidle kraftig bass, bred mellomtone og en behagelig diskant. Klart, for en som nyter god lyd vil de kanskje være litt for svake, men vi tror at for de aller fleste vil
disse pluggene overrakse.

Det medfølger som nevnt tilpassningsputer, slik at du har tre forskjellige størrelser å velge i mellom. Vi testet også spilleren på andre øre plugger og hodetelefoner, og spilleren innfrir med meget god lydkvalitet.

(Artikkelen fortsetter)


Konklusjon

NWZ-X1050 er en gjennomført MP3-spiller som har et bra design, og fremstår velbygget, der vi spesielt setter pris på den ruglete overflaten på siden av spilleren. Lydkvaliteten i spilleren er også gjennomført, og de medfølgende øreproppene overrasker med god bass, bra mellomtone og behagelig diskant. OLED-skjermen på spilleren er skarp og tydelig, og menyene er enkle og logisk oppbygd, noe som gjør spilleren enkel i bruk. Vi liker også at det er noen knapper på spilleren, spesielt til å pause musikk eller justere volumet.

Spilleren har støtte for Wifi, men vi syns at nettleseren ikke er god nok, og er heller ikke spesielt enkel å bruke. YouTube-funksjonen er også litt trøblete å bruke.

Alt i alt er dette en vel gjennomført MP3-spiller, som med et spenstig design gir deg meget bra lyd og OLED-skjermen tilrettelegger for også se video eller bilder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen