Test

Test: Sony NWZ-A845

Testresultater

Sony NWZ-A845

Positive ting God lyd, enkel i bruk, rå skjerm, bra øreplugger
Negative ting Plassering av navigeringsknapper, svakt radiomottak0

Testresultater

Sony NWZ-A845

Positive ting God lyd, enkel i bruk, rå skjerm, bra øreplugger
Negative ting Plassering av navigeringsknapper, svakt radiomottak0
Sony lanserte for første gang, det nå så kjente uttrykket Walkman, på det Japanske markedet i 1979. Da kunne du ta med seg musikkassettene under armen bærbart. I dag har ikke minst størrelsen på det bærbare vi tar med oss forandret seg, men også hvilket format musikken kommer i. MP3 har for lenge siden tatt over rollen som gjeldene formatet for digitale lydfiler, samtidig som fortsatt det er noen som fortsatt foretrekker musikk i form av CD-skiver.

Vi har testet Sonys NWZ-A845, en liten og snerten MP3-spiller med en 2.8 tommer stor OLED-skjerm. Med esken i hånden ser spilleren ut til å ha et bra design – bli med når vi åpner opp og tar en grundig kikk på Sony-spilleren.

I esken
Foruten spilleren får du med en del utstyr til NWZ-A845. Det medfølger et sett med øreplugger, med tre forskjellige størrelser gummihetter. Du får også en praktisk adapter slik at du kan bruke de medfølgende ørepluggene på for eksempel fly.

Av andre kabler finner vi jo selvfølgelig USB-kabelen, som du i tillegg til å overføre sanger med, også benytter når du skal lade spilleren. I esken er det også med en kabel som gjør at du kan koble spilleren til et stereoanlegg, eller et annet produkt som har en 3,5 millimeter jack-plugg.

(Artikkelen fortsetter)Design og brukervennlighet
Etter vår mening har Sony fått frem et bra design på denne spilleren, og den kjennes virkelig solid ut, samtidig som den er tynn og nett. Baksiden av spilleren er i sort aluminium, mens forsiden har en glassplate over selve skjermen. Knappene bryter av den ellers så sorte spilleren, plassert under skjermen, inne i et sølvfarget rundt felt.

(Artikkelen fortsetter)Bruksmessig minner denne spilleren mye om NWZ-X1050, der menyene er ryddige og enkle å navigere i. Knappene sitter dog litt langt nede på spilleren, i all hovedsak på grunn av den store skjermen, som gjør at den litt lei å trykke på når du holder den i hånden. Den ”vipper” fremover når du holder såpass langt ned på spilleren for å nå tastene.

Det medfølger ingen programvare til denne spilleren, men når du kobler til spilleren kommer det opp en praktisk boks, der du kan velge hva du skal trekke over. Velger du for eksempel musikk kan du trekke flere sanger og slippe de i denne boksen, så overføres filene automatisk. Overføringene går nokså raskt, der vi overførte rundt 100 MP3-sanger i minuttet. Spilleren har forøvrig 16 Gb med lagringsplass.

(Artikkelen fortsetter)Lyd- og bildekvalitet
NWZ-A845 har støtte for både musikk, video og bilder. Lydkvaliteten er meget bra på denne spilleren, der støyreduksjonen også gjør en god jobb. Ørepluggene som medfølger er til originalplugger å være gode, men har en overdreven bass etter vår mening. Litt av detaljene blir derfor borte når bassen brøler som mest.

Spilleren kan som nevnt også vise på stillbilder og video. Skjermen er som tidligere nent en 2,8 tommer stor OLED-skjerm, og bildekvaliteten er det ingenting å usette på her. Skjermen byr på gnistrende farger og skarphet, samtidig som lysstyrken er bra.

(Artikkelen fortsetter)Konklusjon
Totalt sett tilbyr Sony deg en gjennomført MP3-spiller, der byggekvaliteten etter vår mening er upåklagelig, samtidig som den tynne utførelsen tiltaler oss med tanke på å ha den i lommen. Lydkvaliteten er bra på spilleren, og ørepluggene som følger med er bra til å være standardplugger. Skjermen er det som løfter spilleren opp til sin sluttkarakter, der du får en gnistrende skarp skjerm med god lysstyrke.

Men spilleren har også et par negative punkter, deriblant en FM-radio som ikke tar inn signaler spesielt bra. Det skurrer og knitrer i lyden, så dersom radio er et viktig punkt for deg på en MP3-spiller, er nok ikke NWZ-A845 ditt førstevalg. Spillerens knapper er også plassert langt nede på spilleren, noe som gjør at den ”vipper” fremover når du holder langt nok ned til å bruke dem.

Alt i alt får du en meget bra spiller i Sonys NWZ-A845, der skjermen virkelig gir deg gode mulighet til å se videoklipp i levende og skarpe bilder. Samtidig er lydkvaliteten bra og den er ikke minst enkel i bruk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen